KRISTIANSAND: — I følge de prisoverslagene vi har fått, ligger skadene på mellom 1,5 til 2 millioner. Vi er i dialog med forsikringsselskapet nå. Det er mye røyk og sotskader, og vi trenger et nytt ventilasjonsanlegg. I tillegg må det reparasjoner på taket hvor anlegget sto. Vi må gjøre en del påforing og takdekking over betongen, sier porteføljeforvalter i Kristiansand Eiendom, Torstein Koveland

- Når er reparasjonene ferdig?

— Vi har nettopp begynt men regner med å ha et nytt ventilasjonsanlegg på plass i begynnelsen av oktober.

Årsak usikker.

Søndag 18.juli brøt det ut brann på Wilds Minne skole på Lund. Brannen begynte i et ventilasjonsanlegg som videre spredte seg til taket. Brannvesenet var tidlig på stedet og fikk rask kontroll på Brannen. Kriminalteknikere har enda ikke funnet årsaken til brannen ved skolen, men tror ikke den er påsatt.

— Det gikk noen rykter om at noen barn var observert ved taket, men vi har ingen holdepunkter for dette. Årsaken er fortsatt litt uklar, og vi vil gjennomføre nærmere undersøkelser av noen ledninger i forbindelse med ventilasjonsanlegget. På grunn av ferieavviklingen vil det ta et par uker før vi kommer frem til en konklusjon, sier kriminalteknikker ved Agder politidistrikt, Thor Hardeland.

Starter som normalt

Tirsdag 17.august er elevene tilbake etter sommerferie. Rektor ved Wilds Minne, Anne Marie Mauland Mansoor, sier at skolen starter opp som normalt for de rundt 300 elevene.

— Vi må gjøre noen omrokkeringer men ellers går alt som planlagt. I hovedsak var det deler av småskolebygget og administrasjonen som fikk skader, men dette skal ikke hindre oss. Vi har dekket til taket, demontert ventilasjonsanlegget og fjernet alle brannskader.

- Hva synes du om det som skjedde?

— Vi vet enda ikke årsaken, men det er jo veldig trist. Det viktigste er likevel at ingen var til stedet og ble skadet, sier Mansoor.