KRISTIANSAND: Gutten har vært i barnevernets omsorg starten siden av året og har på den tiden havnet i et kriminelt ungdomsmiljø bestående av flere ungdommer tilknyttet barnevernet.

Når han møter i Kristiansand tingrett torsdag morgen, blir han hentet fra fengselet. Etter bråk på institusjonen i Mandal, hvor han er bosatt, og bruk av narkotika, ble det sist uke bestemt at 15-åringen burde plasseres i varetekt .

Omfattende tiltale

Få uker tidligere kom han tilbake fra et fire uker langt opphold ved ungdomsenheten i Bergen fengsel. Da han reiste derfra, var det med en anmeldelse og senere tiltale for å ha spyttet på en fengselsbetjent.

15-åringen må svare for hele 22 tiltalepunkter, fordelt på fire forskjellige tiltalebeslutninger.

Et av de mest alvorlige tiltalepunktene er ranet av en buss like ved Vågsbygd senter torsdag 3. juni i år. 15-åringen har tilstått ranet

Ranet skjedde to dager etter at gutten ble 15 år og han hadde dermed passert den kriminelle lavalder.

Nesten 20 vitner

Blant de andre punktene gutten må svare for er å ha forulempet offentlig tjenestemann, brukt hasj, gjennomført flere tyverier, drapstrusler og å stikke fra politikontroll.

Det er satt av to dager til behandling av saken i Kristiansand tingrett. Totalt skal i underkant av 20 vitner forklare seg under forhandlingene.