BYKLE: – Når vi har ukjent gjerningsperson og står uten spor etter 30 dager i vinningskriminalitet, er det rutine at vi henlegger saken, sier politiførstebetjent Dag Hovden ved Valle og Bykle lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

Etter en omfattende, og merkelig tyverirunde på Hovden tidligere i sommer, står politiet på bar bakke, og gir rett og slett opp.

Politiet har henlagt 29 av 37 saker så langt, melder NRK Sørlandet.

Innbruddene skjedde i løpet av juni og juli. Politiets hovedteori er at profesjonelle, mobile kriminelle målrettet har gjennomført tyveriene. Resten av sakene blir trolig henlagt ettersom politiet jobber seg gjennom sakene.

– Vi har ikke fått inn noen fingeravtrykk vi kan bruke. Tyveriene virker veldig målrettet og strukturelt. Slike kriminelle kartlegger gjerne stedene i forkant, og har ulike team som opererer i området. De er ganske mer profesjonelle enn vi er vant til, og mye tyder på at Hovden har vært utsatt for slike, sier Dag Hovden.

– Det er forståelig. Politiet har vel ikke fingeravtrykk eller noe. De kan ikke trylle, sier en forståelsesfull innehaver Torvald Gautland i Hovden Badeland.

Fra dette store bygget stakk tyvene av gårde med tre bærbare datamaskiner og to satellitttelefoner.

–De må hatt god tid for å finne frem, særlig satellittelefonene sto ikke åpenlyst plassert. Det var mye rart de ikke tok. For eksempel har vi fullt verksted her, sier Gautland.

Også innehaver av Furumo kafe og XO bar, Rhett Tønnesen, har forståelse. Fra Furumo stjal tyvene med 6000 kroner i veksel, fra XO 3000 kroner i veksel, og en tom seif.

– Det rare var at de ikke tok med seg noe brennevin, dét er uvanlig. Men fra Furumo tok de med seg en pose hamburgerbrød, sier Tønnesen.