FARSUND: I Lister tingrett er mannen enstemmig dømt til seks måneders fengsel, hvorav 30 dager gjøres betinget med en prøvetid på to år.

23-åringen, som er fra distriktet, ble tiltalt for å ha ytret en rekke drapstrusler i mai i år. Til en kvinne sa han blant annet at "han skulle plassere tennene i rekkefølge i veggen", mens han til sin mor kom med drapstrusler mot sin to år gamle nevø dersom svogeren hans ikke betalte ham penger.

Han truet også med å drepe flere andre av sine egne familiemedlemmer, blant andre hans egne foreldre, bestemoren og hennes samboer. Igjen var det 23-åringens mor som hørte truslene.

Tilstod

I tiltalen var det også tilfeller av narkotikakriminalitet, legemsfornærmelse og tyveri av en crossykkel.

23-åringen erkjente straffskyld, og tilstod at han hadde fremført truslene. I forhold til tyveriet erkjente han ikke straffskyld.

I dommen heter det at truslene var klart skikket til å fremkalle alvorlig frykt. De fornærmede forklarte alle at de tok truslene på alvor og at de ble skremt.

Retten fant det også bevist at tiltalte stjal crossykkelen.

Tidligere straffet

I straffeutmålingen fremhever retten at 23-åringen tidligere har fremsatt alvorlige trusler mot en kjæreste og mot nær familie.

Han har tidligere truet både faren og moren på livet, og gått fysisk løs på dem begge. Dette er han også domfelt for, og dette virker i skjerpende retning. Retten fant ingen formildende omstendigheter, ettersom tilståelsen fremkom under hovedforhandlingen.

Tiltalte samtykket også til inndragning av blant annet tre luftpistoler, håndjern, kuler og gasspatroner.