KRISTIANSAND: Den 32 år gamle mannen som ble fremstilt i retten først, aksepterte varetekt. Han nekter straffskyld. 31-åringen motsatte seg varetekt, og nekter straffskyld. 37-åringen aksepterte kravet fra påtalemyndigheten om å sitte fire uker i fengsel.

— Han har forståelse for politiets behov for å avklare saken, men han har sterkt understreket i avhør at han ikke har noen befatning med drapet, sier advokat Sveinung Søndervik Johnsen.

Det første og det siste rettsmøtet ble raskt unnagjort, mens forhandlingene knyttet til fengsling av 31-åringen tok over en time. Årsaken til dette var at mannen ga forklaring til retten, mens de to øvrige viste til sine politiforklaringer.

— Det kom ikke noe nytt i forklaringen for retten. Han fastholder sin politiforklaring, og sier at han ikke har noe med drapet å gjøre, sier forsvareren, advokat Sigvart Bilstad til Fædrelandsvennen.

I isolasjon

De tre siktede ble også ilagt brev- og besøksforbud, og skal de to neste ukene sitte isolert av hensyn til etterforskningen av saken.

Påtalemyndigheten ba om at alle rettsmøtene skulle holdes for lukkede dører av hensyn til etterforskningen. Dette kravet ble imøtekommet av retten. Medierepresentantene, som var til stede på oppstarten av fengslingsmøtene, ba om at sakene ikke ble ført for lukkede dører. Dette ønsket ble avvist av retten. Retten påla også alle aktørene referatforbud, det vil si at ingen får anledning til å referere til hva som kom fram av opplysninger i fengslingsmøtene.

Skjellig grunn til mistanke

De tre siktede er fengslet i fire uker fordi tingretten mener det er skjellig grunn til å mistenke dem for drap eller medvirkning til drap. Retten har med den formuleringen lagt til grunn at det er sannsynlighetsovervekt for at de har begått drapet av 57-åringen tirsdag kveld, eller medvirket til drapet.

Etterforskningen av saken pågikk i går med full tyngde. Det er gjort en rekke vitneavhør, og kriminalteknikerne har fortsatt med undersøkelser av de siktedes boliger for å finne spor.

Ved Folkehelseinstituttet ble det torsdag formiddag gjennomført patologisk og rettsmedisinsk undersøkelse av den drepte 57-åringen.

Klarere bilde

Etter det Fædrelandsvennen forstår har etterforskningen så langt gitt politiet er noe klarere bilde av det som skjedde i leiligheten til den drepte 57-åringen. Rollene til de tre siktede er ytterligere avklart, uten at politiet vil si noe nærmere om hvilken avklaring det dreier seg om.

De kriminaltekniske undersøkelsene pågikk også hele torsdagen på forskjellige steder i Farsund. Det er gjort flere funn som er av betydning for saken, får Fædrelandsvennen opplyst.