SKIEN: Det var en skuffet vannscooter-gjeng som ble stoppet i slusene i Skien, melder Tv2 på sine nettsider. Gjengen skulle etter planen kjøre oppover Telemarkskanalen til Dalen hotell i Telemark, men ble stanset i Skien hvor politiet sto og ventet.

Arrangøren av den planlagte turen, Carl Jacob Johansen, synes det er skuffende at politiet ikke lot dem fortsette opp kanalen.

– Det er med sorg jeg nå står med nesa i slusen og skal ned igjen til Langesund, sier Johansen til tv2.no.

Ble advart

Politiet gikk ut fredag og advarte vannscooter-gjengen på arrangementets facebookside.

– Slik politiet i Telemark ser det, er den planlagte turen fra Arendal til Dalen i strid med forbudet mot vannscooter-kjøring. Vi oppfordrer til at turen ikke gjennomføres og varsler at alle vannscooter-førere som påtreffes i forbindelse med turen vil bli anmeldt og bøtelagt, skrev visepolitimester i Telemark, Knut Kolloen.

Tross advarselen mener arrangøren av turen det var unødvendig av politiet.

– Vi er bare vanlige båtførere og feriefolk som skulle til Dalen. De hadde ikke trengt å stoppe turen vår selv om vi anmeldes, sier Johansen til tv2.no.

14 forelegg

Politiet mottok flere henvendelser om vannscooterne da de var på vei opp Porsgrunnseleven klokka 11.45 lørdag formiddag, opplyser operasjonsleder i Telemark, Gisle Småge, i en pressemelding. Da vannscooterne kom til slusene i Skien, sto politiet og ventet på dem. Det ble skrevet ut forelegg av en politijurist på stedet til samtlige kjørere for ulovlig vannscooterkjøring. Ingen av foreleggene ble vedtatt.

Nå håper Johansen saken havner i retten så man kan få en klarhet i saken. Han mener loven som forbyr scooterkjøring ikke går overens med kjørereglene i EØS-avtalen, og ønsker en klar avgjørelse fra domstolen.