— Jeg bryr meg ikke om de dikter opp et gatenavn, bare vi får noe konkret snart, sier hun.

Aamlid Bjelland har bodd på Håbesland siden 2007. Den gangen fikk familien tildelt adressen Håbeslandmoen, 4760 Birkeland av kommunen. Kort tid senere trakk kommunen tilbake adressen, på grunn av en gård på Birkenes som hadde samme adresse.

— Siden den gang har vi bare hatt adressen 4760 Birkeland, og det sier jo seg selv at det blir vanskelig å plotte inn på en gps, sier Aamlid Bjelland.

Problematisk

Tobarnsmoren har hatt flere problemer med posten, senest i mai da hun mistet kredittkortet sitt. Hun bestilte nytt kort, men banken ville ikke sende ut kredittkort til en adresse med bare postnummer og stedsnavn.

— Det er klart det er utrolig irriterende, men for meg er det aller viktigste at barna mine har en adresse de kan gi til ambulanse og andre offentlige instanser, om det skulle bli nødvendig. Man vet aldri, sier hun.

I løpet av det første året på Håbesland skadet nemlig sønnen seg, og Aamlid Bjelland hadde ingen adresse å gi til operatøren på 113. — Det var skremmende, og jeg var sikker på at det ville gå galt. Ambulansen fant heldigvis fram til slutt, men etter den opplevelsen bestemte jeg meg for at jeg ikke kommer til å gi meg før vi får en eksakt adresse, forteller hun.

Får ikke gatenummer

Hun har sendt fem e-poster til Birkenes kommune, ringt flere ganger, uten at noe har hendt. Knut Olav Raen i teknisk etat i Birkenes kommune vet ikke hvorfor det har tatt så lang tid å tildele dem en adresse, men kan fortelle at et brev vil bli sendt ut til seks husstander på Håbesland, der de vil få et tilleggsnavn i adressen sin.

— Adressen deres vil nå bli Håbesland, 4760 Birkeland, og brevet vil bli sendt ut i løpet av uken, forklarer Raen.

Men gatenummer må de trolig vente lenge på.

— Det er flere husstander i kommunen som mangler gatenummer, og det vil ta tid å endre det for alle. Det må bli et prosjekt som må gjøres over tid, forteller han.