KRISTIANSAND: Det er konklusjonen etter en runde med gruppelederne i formannskapet i Kristiansand onsdag formiddag.

— Rådyrt!

— Det er rådyrt! I den utstrekning det er mulig å gjøre noe med det, vil jeg det, men det er for tidlig å si hva. Jeg regner med dette er spørsmål som vil bli diskutert i den borgerlige koalisjonen, sier Odd A. Salvesen i Pensjonistpartiet.

Fungerende gruppeleder for Frp, Stian Storbukås har fått mange henvendelser fra publikum om prisnivået.

Aquarama. Foto: ARKIV

— Jeg forstår godt at folk synes prisen er høy, og prisnivået på Aquarama var inntil nylig ukjent for meg, og dette skulle være svømmehall mer enn badehall. Det kan være naturlig å vurdere ulike løsninger for de tradisjonelle svømmehall-brukerne. Men jeg er ikke villig til å binde meg til noe kronebeløp nå. Vi må ha tall og oversikt på bordet før vi kan gjøre noe, sier Storbukås.

Klasseskille

Aps gruppeleder Mette Gundersen frykter at Aquarama skal øke klasseskillene og de sosiale ulikhetene i Kristiansand.

— Det er viktig å ta signalene fra aleneforeldrene. Hvis det utvikler seg et klasseskille mellom barn som har råd til å bruke Aquarama og dem som ikke har det, må vi vurdere å se på tiltak i kommunen for å sikre at alle barn kan gå der, sier Gundersen.

— Dette ser umiddelbart dyrt ut, men er likevel omtrent på nivå med Lyngdalsbadet. Vi må skille mellom prisen til voksne og til barn. Aquarama er blitt til for at den skal styrke folkehelsen, og foreldre må kunne ta med barna sine dit. Det er forskjell på et svømmeanlegg og et rutsjebaneanlegg. I den grad det går an å gjøre noe politisk på dette, bør en ta hensyn til ungene, sier Gundersen.

Avviser priskritikk

Høyres gruppeleder, Hans Otto Lund, har en helt annen innfallsvinkel. Han mener kritikken av prisene i Aquarama er helt misforstått:

— De som reagerer på prisene på Aquarama må ha misforstått. Aquarama er ikke et kommunalt prosjekt, men OPS, offentlig privat samarbeid, og da må det økonomisk svive rundt, sier Lund, og fortsetter:

— Alternativet er å subsidiere tilbudet på Aquarama med skattepenger, og vi har ikke penger til det i dag i konkurranse med kultur og andre formål, sier han.

Lund reagerer på avisoppslagene om det høye prisnivået på tilbudene på Aquarama.

— Det er veldig tendensiøst av Fædrelandsvennen å skyte det ned før det har åpnet, sier Lund.

Heller ikke KrF kommer til å gripe inn i prispolitikken til Aquarama.

— Nei, vi har ikke vært inne på å intervenere på dette politisk. Jeg tror ikke det er klokt, og vet ikke om det er mulig en gang, sier varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF).

— Jeg ser at prisene kan virke høye, men per billett i høysesongen er tilbudet i Aquarama en tredel av billettprisen i Dyreparken, og det er ikke så galt, sier Kristiansen.