KRISTIANSAND: Skiløypa på Jegersberg kjøres i morgentimene og ventes ferdig kjørt klokka 11. Beste tilgang til denne løypa er fra parkeringsplassen ved fotballbanen på Presteheia.

Og for første gang denne julen er det et godt tilbud for Vågsbygd-folk. Løypa i Voiebyen ble kjørt klokka 09 2. juledag og er klar til bruk. Her er det fint å starte turen enten ved Torkelsmyra skole eller ved Voie kirke.

Også for Randesunds-folk er det et skitilbud like i nærområdet. Løypa ved Sukkevann kjøres 2. juledag og ventes ferdig preparert klokka 11. I Vennesla er de som vanlig tidlig ute med løypekjøring. Alle løypene på Sandripheia er kjørt i morgentimene 2. juledag, løypa rundt Naspevarden kjøres i formiddag, og i løpet av dagen vil det være både klassisk spor og skøytespor i løypa rundt Moseidvarden .

I konkurransen om de flotteste skiløypene på Sørlandet, vil utvilsomt løypenettet på Høgås i Evje hevde seg. Her er det kjørt mange løyper i morges, både i selve skianlegget og inn mot Himmelsyna.

Og spør du en garvet skiløper om hvor de aller flotteste løypene befinner seg, er det ikke overraskende om han eller hun svarer Øynaheia . Her er alle løypene oppkjørt 2. juledag, og det er massevis av snø.

Og i Iveland er løypa Iveland-Ivedal kjørt i morgentimene.

Mange av de andre løypene ble kjørt 1. juledag og er sikkert fullt brukbare også i dag. Så det er bare å komme seg ut!

Skal du ha full oversikt over skiforholdene på Sørlandet, kan du gå inn på Midt-Agder Friluftsråds føremeldingstjeneste. Her finner du en komplett oversikt over kjørte løyper, samt lenker til andre nettsteder med info om løypene i landsdelen. Se også nyttige lenker til høyre!