ARENDAL/GRIMSTAD/KRISTIANSAND: Pågripelsen skjedde ved Skjelsvik i Porsgrunn natt til søndag.

— Mannen sitter i arresten i Arendal og skal avhøres, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Gunn Lieng, til Fædrelandsvennen.

Familien slo alarm

Det var en patrulje fra Telemark politidistrikt som pågrep 37-åringen. Han hadde da kjørt på E 18 fra Grimstad hvor han tidligere på kvelden hentet to tenåringsgutter.

Politiet ønsker ikke å opplyse hvordan mannen fikk med seg de to guttene fra adressen.Agder politidistrikt ble varslet om barnebortføringssaken klokken 00.04 natt til søndag. Det var familien til de to barna som varslet politiet om bortføringen.

— Mannen ble pågrepet i Porsgrunn. Ettersom han ble pågrepet og dermed utsatt for en tvangshandling, fikk han automatisk status som siktet i saken. Han er siktet etter straffelovens paragraf 216 som omhandler barnebortføring, opplyser jourhavende politijurist i Agder politidistrikt, Anne Grethe Isaksen, til Fædrelandsvennen.

Startet søk etter bilen

To politipatruljer fra Holt driftsenhet, som omfatter den østlige delen av Agder politidistrikt, deltok i oppdraget i natt.

— Barna var nettopp hentet da agderpolitiet ble kontaktet. Vi igangsatte umiddelbart en aksjon for å finne igjen det aktuelle kjøretøyet. Vi hadde et signalement på bilen. Driftsenhetene østover i politidistriktet ble varslet. I tillegg tok vi kontakt med Telemark politidistrikt, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Gunn Lieng, til Fædrelandsvennen.

Tilbakeført til Grimstad

Etter pågripelsen ble den 37 år gamle mannen samt de to tenåringsbarna brakt til Arendal politistasjon. Her ble 37-åringen satt i arresten i påvente av avhør, mens de to barna ble tilbakeført til adressen i Grimstad.

De to barna var plassert i et privat hjem i Grimstad. Plasseringen skjedde på bakgrunn av et hastevedtak som var utferdiget av barnevernet i Møre og Romsdal.

Kjørte fra Møre til Grimstad

Den 37 år gamle mannen er hjemmehørende i Møre og Romsdal. Politiet i Møre og Romsdal politidistrikt varslet Agder politidistrikt i natt om at mannen var på vei fra Møre for å hente de to barna. Det opplyset politiet i Telemark i sin logg fra natt til søndag.

Politiet er svært sparsommelige med opplysninger i saken.

— Det er politiet i Grimstad som på det nåværende tidspunkt har etterforskningsansvaret i saken. Det er foreløpig uklart hva som skjer med siktede. Politiet jobber nå med å få oversikt over de faktiske forholdene, opplyser politiadvokat Isaksen.