"Jeg, og andre rundt meg, er heldige som får vokse opp i et fredelig land. Et land hvor barn har rettigheter, kan gå på skole, spise seg mette og får vokse opp med foreldrene sine. Mine besteforeldre hadde ikke en like enkel barndom. Det var krig i Norge og Europa da de var unge. Mange mennesker døde, mange barn mistet foreldrene sine. Da krigen ble slutt i 1945 ble det nødvendig for de europeiske landene å samarbeide for å unngå flere slike konflikter. De to største landene, Tyskland og Frankrike, som før hadde kriget mot hverandre flere ganger, er nå venner. Dette har hatt mye å si for freden både i Europa og andre land i verden.

I dag samarbeider medlemslandene i EU om mange ting, blant annet om miljø, helse og skole. De jobber også for demokrati der alle får si sin mening og være med å bestemme. "Forent mangfold" er EUs motto, det symboliserer at selv om mennesker er forskjellige, kan de samarbeide. Dette er viktig for meg med flerkulturell bakgrunn. Selv om målet om fred i Europa er oppnådd må EU være på vakt!!! Det grusomste skjedde igjen da barn ble drept av høyre ekstremister fordi de var annerledes. Det er bare noen år siden at i min bestemors land ble en familie utslettet fordi de hadde minoritetsbakgrunn! De ble skutt i sitt eget hjem på natta! Dette skjedde i Europas hjerte!

Selv om Europa har blitt en fredeligere verdensdel med EU er det ikke like fredelig i resten av verden. Det er fremdeles mange barn som lever i krig. Noen barn har mistet foreldrene sine, mange lever på flukt, eller får ikke skolegang. Andre er tvunget til å bli barnesoldater og må krige, kanskje må de skyte venner eller familiemedlemmer.

Det er også fortsatt steder i Europa hvor barn sulter og organisasjoner som Redd Barna må hjelpe til med for eksempel klær og mat. Ingen barn burde sulte, fryse eller være redd for livet sitt i eget hjem, i Europa, eller noe annet sted i verden! Derfor håper jeg at EU fortsetter å jobbe i tråd med sitt motto og at Nobels Fredspris skal motivere EU til å fortsette med samarbeid for ett bedre liv og FRED!

Barn skal få lov til å være barn og vokse opp i trygge omgivelser."