KRISTIANSAND: 51-åringen ble pågrepet i forbindelse med en husransakelse i Kristiansand sentrum i mars i år. Politiet fant da 950 gram metamfetamin som mannen erkjente tilknytning til.

6. desember møtte mannen i Kristiansand tingrett, hvor han avga en uforbeholden tilståelse.

Han sto da tiltalt for oppbevaring av 950 gram metamfetamin, salg av 300 gram amfetamin, samt besittelse av mindre mengder hasj, amfetamin og metamfetamin ved to andre anledninger.

Profittmotiv

"Siktede har i denne saken hatt kortvarig befatning med 950 gram metamfetamin. For de resterende 300 grammene domfelles han for salg hvilket anses mer alvorlig enn oppbevaring", heter det i dommen fra Kristiansand tingrett.

51-åringen har opplyst at han brukte rundt fem gram metamfetamin i uka på det aktuelle tidspunktet. Retten la derfor til grunn at mannen hadde til hensikt å videreselge deler av stoffet han oppbevarte, noe som har hatt betydning for straffeutmålingen.

Dømt for 15. gang

Ifølge dommen fikk 51-åringen seks måneders strafferabatt for å ha avgitt en uforbeholden tilståelse. Fem måneder av straffen på to år og åtte måneders fengsel ble dessuten gjort betinget, som et resultat av at Kripos brukte over et halvt år på å analysere narkotikaen.

At mannen er domfelt hele 14 ganger i perioden 1987-2010 fikk betydning i skjerpende retning. I tillegg til fengselsstraffen ble 51-åringen også dømt til å tåle inndragning av 23.000 kroner.