KRISTIANSAND: Først i politiavhør sprakk 42-åringen, etter at han var konfrontert med at selgeren hadde opplyst å ha levert narkotikapartiet. Da fortalte han hvor amfetaminen var gjemt, nemlig under takbeslaget på huset i Lillesand.

42-åringen ble i Kristiansand tingrett dømt for dette forholdet, og for å ha omsatt amfetamin til en rekke personer i distriktet.

I tillegg ble han dømt for å ha oppbevart over 1300 forskjellige typer patroner i huset uten tillatelse. Politiet beslagla også to pistoler, to dobbeltløpet haglgeværer og et enkeltløpet haglegevær under ransakingen hos mannen. Alle våpnene var ulovlige. Han er en ivrig våpensamler, og politiet har beslaglagt store mengder våpen hos mannen.

Trakk skyldanken

Etter å ha fått en straff i tingretten på to år og tre måneder fengsel, derav ni måneder betinget, anket 42-åringen til lagmannsretten.

Han har senere trukket anken om skyldspørsmålet, slik at det i lagmannsretten bare skulle vurderes om straffen var korrekt. Lagmannsretten er blitt stående ved at tingrettens dom er riktig, og bemerket at den under alle omstendigheter ikke er for mild.

Svekket troverdighet

I dommen fra lagmannsretten anfører dommerne at den tiltalte forklarte seg forbeholdent og ullent, noe som svekket hans troverdighet.

Retten la i formildende retning vekt på at den tiltalte i mai 2010 ble utsatt for drapsforsøk utenfor sitt eget hjem.