GJERSTAD: — Det var halvdramatisk å forlate toget og vasse tilbake til stasjonen med tung koffert, forteller Leif-Øystein Hjorthaug, som er bosatt i Kristiansand.

Han var passasjer i toget som onsdag kveld fikk revet av kjøreledningen. Toget var på vei fra Oslo mot Kristiansand og Stavanger da hendelsen inntraff. Rundt klokka 18.30 var det bom stopp. Da var toget på vei inn i en tunnel.

— Etter hvert ble det kaldere

— Klokken 18.30 døde toget. Alt stoppet. Vi fikk beskjed om at en strømkabel hadde ramlet ned, og at den hang og slang bak toget, forteller passasjer Trine Samuelsen til Fædrelandsvennen.

— Det ble ikke mørkt med en gang, men lysene ble dempet. Etter hvert ble det kaldere. For min del var det ikke ventetiden noe problem, fordi jeg hadde ipad. Internett virket i en time, før det ble helt mørkt, fortsetter hun.

Både Hjorthaug og Samuelsen forteller om bekymrede passasjerer.

Delvis inne i tunnelen

Etter en og en halv time, litt over klokka 20.00, kunne passasjerene forlate toget. Leif-Øystein Hjorthaug forteller at tre av fire togvogner var inne i tunnelen. Han satt i den fjerde.

— Vi måtte rusle langs skinnegangen, 2-300 meter tilbake til Gjerstad stasjon. Det var en slags folkevandring. Rundt 100 mennesker gikk på linje, forteller han.

Hjorthaug skryter av NSB.

— Busser og en maksitaxi sto klar på stasjonen. Jeg synes det var imponerende raskt levert av NSB. De ga god informasjon hele veien, sier han.

Passasjerene i toget han satt i er nå brakt til Vegårshei, der et nytt togsett skal ta passasjerene videre mot Stavanger.