Kristiansand: De fire ble pågrepet etter politiets aksjon på utestedet Harveys natt til søndag 7. oktober. De er foreløpig siktet for seks tyverier av kredittkort. På fem av kortene ble det tatt ut 15.500 kroner. Den ene av de fire siktede, en 33 år gammel mann, hadde 11.350 kroner i kontanter på seg da han ble arrestert. Alle fire er varetektsfengslet i fire uker. De to kvinnene sitter i varetekt i Stavanger fengsel.

Flere steder

— Vi har sikre holdepunkter for at en eller flere av de fire har vært i Bergen, Stavanger og Tønsberg. Bilder fra minibankene bekrefter dette, sier Frode Smith, leder av allmennavsnittet på Kristiansand politistasjon.

— Vi venter på ytterligere dokumentasjon og informasjon fra de berørte politidistriktene slik at alle sakene blir samlet, forteller Smith.

Den foreløpige siktelsen omfatter seks tyverier, men det samlede antall i Kristiansand kommer opp i mellom 10 og 15 tyverier av kredittkort. Tyveriene av bankkort har pågått i hele høst.De fire varetektsfengslede rumenerne er alle undergitt full isolasjon under varetektsperioden for at de ikke skal kunne kommunisere med hverandre.

Vil snakke

— Politiet har fått forståelse av at en av de siktede nå ønsker å snakke mer med oss. Det gjelder en av de to mennene. Vi får vente og se hva han ønsker å forklare, sier Smith.

Foreløpig har de to fengslede mennene, 33-åringen og en 25-åring, benektet tyveri av bankkort. Politispanerne har imidlertid, ifølge rapporter lagt fram for retten, observert tyveriene inne på Harveys.

En 21 år gammel kvinne har forklart at hun ble truet til å ta ut penger i minibanken. Hun har forklart i retten at hun ble kuttet og brent før hun ga etter og tok ut penger.

Ifølge politispanerne fikk en 19 år gammel kvinne overlevert kort som hun tok med ut av Harveys og gikk til nærmeste minibank. Hun har erkjent å ha tatt ut penger med et stjålet kort.