KRISTIANSAND: — Vi fikk et par-tre telefoner om et veldig smell i området ved Hellemyrbakken, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Politiet mistenkte derfor at det kan ha vært noen som har fyrt av dynamitt.

— Men vi har vært og kikket i området og det er ikke noe som tyder på at dynamitt er blitt avfyrt. Vi vet derfor foreløpig ikke hva som er årsaken, sier operasjonsleder.

Tirsdag formiddag visste politiet fortsatt ikke hva smellet skyldtes.

— Vi har ikke noe mer å gå på foreløpig. Jeg vet ikke om vi får klarhet i det, sier operasjonsleder Vidar Neset.

Hoppet høyt i senga

Smellet skal ha kommet like rundt klokken 01.30. — Jeg og kona lå og sov da vi plutselig ble vekket av et enormt smell. Vi hoppet høyt i senga begge to, sier Bjarte Antonsen til fvn.no.

Han bor på Hellemyr like ved E 39. — Det lignet veldig på et dynamittsmell, men det var ikke noe lydsignal i forkant slik det pleier å være når man sprenger, forklarer han.

Måtte se om nabohuset manglet

Uansett var smellet så høyt at han ikke kunne legge seg til å sove før han hadde kikket ut av vinduet for å forsikre seg om at alt stod bra til.

— Jeg måtte jo sjekke om det var noen hus i nabolaget som var gått i lufta, men det var det jo heldigvis ikke, sier han.

Hørte du smellet i natt, eller har du noe info i saken? Tips oss på 03811 eller send en mail til nyheter@fvn.no

Meteor

Natt til andre november i fjor var det et kraftig smell klokken 00.40. Den gangen ble smellet hørt flere steder i Kristiansand, og det var så kraftig at persienner datt ned på Tinnheia. Politiet mistenkte også den gang at det var snakk om dynamitt, men dette ble tilbakevist av eksperter. Andre teorier var fly som brøt lydmuren og tordenvær, men heller ikke dette viste seg å stemme. Morten Bilet, som er en av Norges største meteor og meteoritt-eksperter, mente at smellet kunne forklares med en meteor.

— Slik jeg ser av folks innlegg på Fædrelandsvennens debattforum, er det mye som taler for at vi snakker om en meteor. Dette er veldig spennende. Kanskje har den truffet bakken og blitt til en meteoritt. Tenk om noen kan finne den, uttalte han til fvn.no.