KRISTIANSAND: Børufsen, som har Olav Thon-gruppen og DNB-gruppen i ryggen som eiere, sendte i ettermiddag en mail til den nye høyreordføreren i Kristiansand, Arvid Grundekjøn, hvor han krever at ordføreren svarer på en rekke spørsmål.

Konkrete spørsmål

Børufsen vil blant annet vite om gårsdagens utspill fra Høyres Hans Otto Lund og varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) om mulig bomring er klarert i koalisjonen. Hvis det er soloutspill, ber senterlederen om at ordføreren vingeklipper Lund.

Lederen for Sørlandssenteret ber ordføreren svare på tre konkrete spørsmål:

1. Hvor står koalisjonen i forhold til bompengering rundt Sørlandsparken?

2. Hvor står koalisjonen i ønske om dialog rundt inføring av P— avgift på privat eiendom?

3. Kan vi forvente at koalisjonen vil forsøke å styre handel mellom ulike konkurrenter? Er i så fall dette godkjent høyrepolitikk fra sentralt hold?

Borufsen avslutter mailen til ordføreren med å si at ordførerens svar på spørsmålene vil være avgjørende for om det blir en videre satsing i Kristiansand.

Varsler katastrofe

Børufsen viser også til at det for tiden investeres milliardbeløp i parken, og at planene er å øke antall arbeidsplasser i parken. fra 1200 til 2500 fram mot 2013. I mailen skriver han at utspillet om bompenger vil sette eksisterende arbeidsplasser i fare og at det vil ha katastrofale følger for grunnlaget til å skape nye. Børufsen ber om forutsigbare rammebetingelser.

Senterlederen ved Sørlandssenteret mener også at utspillet om bompenger ikke er normal høyrepolitikk, og han tror også at velgerne er overrasket.

Ordfører Grundekjøn sitter i øyeblikket i møte, og har ikke vært tilgjengelig for kommentar.