Foto: Kristin Ellefsen

KRISTIANSAND: Langbordene stod fremme i Saltbuene. Sausen til entrecôten putret på kjøkkenet. Opp mot 90 gjester var ventet til 25-årsjubileet til Bragdøya kystlag. De kom i flere båtlass, for å nyte treretteren, høre på talene, og ikke minst kose seg .

Kveldens konferansier Helge Quidding innrømte at det kriblet en smule før kalaset startet. Men sånn skal det være, la han til overfor fvn.no.

Han viste gjestene, Kristiansands nye ordfører Arvid Grundekjøn inkludert, inn i bua.

Etter en sped start i 1986, teller kystlaget i dag over 600 medlemmer. Bragdøya kystlag er Norges største av sitt slag. Foreningen preges av dugnadsånd og mangfold, av båtpuss, snekkerbeider og sosialt samkvem, påpekte flere medlemmer.

Jubileumsbok

Kystlagets Kari Wigstøl viste lørdag fram den rykende ferske jubileumsboka, der fortellingene fra et 30-tall medlemmer er samlet mellom to permer.

Ordfører Grundekjøn var på Bragdøya i sitt første offisielle oppdrag:

– Vi trenger ildsjeler, med kjærlighet til prosjekter som dette. Det hadde ikke fungert å lyse arbeidene som er gjort her ut på anbud, sa han til fvn.no – før orkesteret entret scenen.

Kystlags-bandet De Fortapte Spillemenn var forsterket med den kvinne-sterke ukulelegruppa. Låtvalget var enkelt: «Bragdøyasangen», selvfølgelig.

«Her kan du pusse og olje, slipe og lakke og skrape til hendene går av seg selv. Eller sprade rundt og preike; sprade og preike fra morra til kveld», lød et av versene.

— Vi er æresgjestene

Toastmaster Quidding overtok da strengespillet tonet ut.

– Jeg ønsker hjertelig velkommen til 25-årsjubileet. Vi har til og med fått ordføreren hit, sammen med Forbundet Kysten (moderorganisasjonen, red.anm.) og æresgjestene – som er oss selv. Det er en helt utrolig gjeng å være sammen med, sa Quidding, før applausen braket løs fra de 90 i bua.

Les mer om Grundekjøns første offisielle oppdrag i mandagens papiravis