KRISTIANSAND: Under sin forklaring fortalte mannen at han og den nå svindeltiltalte 38-åringen satte seg i bilen og kjørte fra Lillesand til Søgne for å få et endelig svar fra svindeltiltalte Steinar Gunvaldsen om han ville gå videre med tilbudet fra den kinesiske stålprodusenten.

– Hissig og aggressiv. – Steinar Gunvaldsen åpnet døren og var ekstremt hissig. Det virket som han var ute etter bråk. Han hevdet å ha fått langt bedre tilbud fra andre leverandører på internett, sa vitnet i retten.

Mannens firma er slått konkurs og i retten omtalte han seg som arbeidsledig. Han bor nå på Moi. Vitnet var selv siktet en periode etter at boblen sprakk. Mannen ble arrestert og eiendommen hans i Lillesand ble ransaket. Siktelsen ble imidlertid frafalt på grunn av bevisets stilling.

I retten fortalte han at Steinar Gunvaldsen fløy på den medtiltalte 38-åringen under besøket i Søgne. Mens basketaket pågikk trakk han seg selv ut av kjellerleiligheten.

– Ønsket avklaring

– Det tok veldig av. Jeg liker ikke sånne ting og ville ikke blande meg inn. For meg var det helt greit at han ikke ville samarbeide mer. Jeg hadde bare behov for en avklaring, sa vitnet.

– Slått bevisstløs. Steinar Gunvaldsen fortalte en helt annen versjon av voldsepisoden da han forklarte seg i retten onsdag. 50-åringen sa at han ble slått bevisstløs og at han ble funnet av andre på gulvet hjemme og brakt til sykehus. Gunvaldsen anmeldte voldsepisoden, men saken ble henlagt.

Overfor kunder som handlet hundebur fra firmaet Cigam brukte Gunvaldsen gjentatte ganger voldsepisoden som forklaring på hvorfor han ikke oppfylte forpliktelsene sine.

Vitnet som drev stålfirmaet sa han ble fasinert av Gunvaldsens evne til å skaffe kunder til hundeburene.

– Han fortalte at han hadde 3000 bestillinger. Kundene skal han ha fått ved å sanke inn e-postadresser over internett. Han brukte en såkalt «e-mail finder». Bestillingene raste inn, sa mannen.

– Hardtarbeidende

Han omtalte den medtiltalte 38-åringen som hardtarbeidende og sa han jobbet dag og natt for å få firmaet opp og stå.

– Han hadde veldig tro på dette og jobbet beinhardt. Jeg var lei meg på hans vegne da det ikke gikk, sa mannen og la skylden på Gunvaldsen.

80.000 i kontanter. Gunvaldsen hevder på sin side at vitnet snøt ham for penger da det ble innbetalt 80.000 kroner til lillesandsfirmaet for hundebur han aldri så noe til. Vitnet innrømmet i retten at han hadde mottatt pengene kontant, men sa dette var betaling for arbeidsinnsatsen og eneavtalen han hadde med kineserne.

– Er det normalt å få 80.000 kroner i kontakter? spurte tingrettsdommer Ben Fegran.

– Jeg vet ikke hva som er normalt. Det går raskere enn bankoverføring. Jeg trengte pengene til regninger, svarte mannen.