IVELAND: Etter valget i august overtok Gro-Anita Mykjåland ordførersetet i Iveland. Dermed var det slutt for den politiske veteranen som har styrt bygda de siste 16 årene.

Omdal fikk i forkant av markeringen beskjed om at Senterpartiet skulle ha en fest for ham, men han visste ikke hvor.

– Jeg fikk bare beskjed om å ta på slips og dress. Jeg hadde ingen tanke om noe slikt som dette, forteller Omdal til fvn.no etter å ta blitt overrasket på Iveland Bedehus av kommunen og ikke minst partileder Liv Signe Navarsete som hadde tatt turen til den lille kommunen for å feire partikollegaen som nå gir seg som ordfører.

Da 55-åringen kom inn på bedehuset ventet drøyt 50 inviterte gjester.

— Dette var helt uventet. Jeg ble helt målløs, sier Omdal til fvn.no.

Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete (Sp) tok turen fra Oslo for å delta på markeringen. Under sin tale til Omdal, som blant annet har vært sentralstyremedlem i partiet, sa hun at han har gjort seg bemerket på nasjonalt plan.

– Jeg kjenner han som et raust og flott menneske som jeg har lært å sette pris på gjennom mange år i sentralstyret. Det var kjempekjekt å bli invitert, sa Navarsete til fvn.no etter talen.

Vennesla-ordfører Torhild Bransdal (KrF) deltok som representant for KS(Knutepunkt Sørlandet). Hun overrakte KS-medaljen for å markere at Omdal har drevet med politikk i over 24 år.

– Ole Magne har vært utrolig profilert som lokalpolitiker og ordfører. Han har benyttet enhver anledning til å profilere kommunen sin og han har gjort det på en raus og romslig måte, forklarer Bransdal.

Se video øverst i saken.

Senterparti-leder Liv Signe Navarsete og tidligere Iveland-ordfører Ole Magne Omdal.