FARSUND: — Det er forferdelig at noen holder på sånn, sier butikksjef Ann Helen Fosse ved Europris i Farsund til fvn.no.

Fyrverkeri til en utsalgspris på mellom 30.000 og 50.000 kroner ble stjålet da tyver natt til torsdag brøt seg inn i en container hun hadde stående utenfor butikken. En hel palle med fyrverkeri tok tyvene med seg.

KLIPTE LÅSEN: Tyver stjal fyrverkeri for mellom 30.000 og 50.000 kroner da de tok seg inn i en container tilhørende Europris i Farsund. Foto: Ann Helen Fosse

— Enten ser de for seg lettjente penger, eller så er det folk som liker pyroteknikk til alle tider og bare skal skyte og leke. Jeg kan ikke fatte at det er lett omsettelig. Jeg ville vært skeptisk hvis noen tilbød meg fyrverkeri billig, sier Fosse.

Vinkelsliper og saks

De siste dagene har fyrverkerityver herjet på Sørlandet. Natt til fredag ble en container utenfor Coop Extra på Lumber i Kristiansand robbet for fyrverkeri til en verdi av 45.000 kroner.

I Farsund har Ann Helen Fosse hatt besøk av tyver to ganger den siste uken.

— Første gangen var natt til tirsdag. Da kom de til en tom container fordi jeg ikke hadde kjørt ut fyrverkeriet. Neste gang de kom, hadde jeg fått nye hengelåser. Det ser ut som de har brukt vinkelsliper og saks, og de hadde dratt bort en 1500 kilos palle som stod foran containeren. De må ha brukt bil og kjetting for å få den bort, forteller butikksjefen.

— Jeg tror det er samme folkene som har vært her begge gangene, sier hun.

Tok dyre batterier

Fredag anmeldte hun forholdet til politiet. Foreløpig er det ikke gjort åstedsundersøkelser, men Fosse mener tyvene har vært målbevisste.

— De visste hva de skulle ta. Alle batteriene til en verdi av 1000 kroner per stykk ble stjålet, sier hun.

Også tre av fire store kartonger med stjerneskudd forsvant. Men de fleste familiepakkene lå igjen.

Mye av fyrverkeriet fikk hun erstattet av leverandøren utover dagen, men det var ikke like hyggelig å forklare kundene at hun nesten var tom allerede før salget startet torsdag morgen.

— Jeg hadde mest lyst til å gråte da jeg kom på jobb og så hva som hadde skjedd. Jeg måtte bare si til kundene at det hadde vært innbrudd. Nå håper jeg at politiet finner ut hvem som står bak, sier butikksjefen.