KRISTIANSAND: Superspeed 1 har den siste månedenden lagt til kai ved STX verftet i Helsinki hvor skipet har blitt bygget ut med en større restaurantdel med plass til 450 gjester.

— Vi gleder oss stort til å få et nytt og større skip i ordinær trafikk igjen, og nå med Europas største pizzarestaurant på plass, sier linjedirektør Norge-Danmark Odd Grønberg.

Utbyggingen har økt skipets kapasitet med 450 passasjerer eller 20 prosent. Det betyr at nye SuperSpeed 1 nå kan frakte en halv million flere passasjerer i året, og vil få en døgnkapasitet på 9 600 passasjerer mellom Kristiansand og Hirtshals ved normal drift.

Selve ombyggingen har kostet ca 100 millioner kroner, og er gjennomført ved å utvide skipet med en ekstra modul akter på dekk 7 og 8. Mandag 3.januar ble den nye restaurantdelen løftet om bord på SuperSpeed 1 ved verftet STX i Helsinki. Ombyggingen av skipet har, på tross av en liten brann, gått helt etter planen.

Foto: Jim Rune Bjorvand/Arkivtofo