KRISTIANSAND: «Er det blitt slik i retts— og asylstaten Norge at vi skal beholde «de beste» uberettigede asylsøkerne – de som har ressurssterke venner og støttespillere – og så sende ut de svakeste», spør den pensjonerte sjefredaktøren.

Nettmøtet er slutt. Se hva Holmer-Hoven skrev på nettmøtet her:

Fædrelandsvennen har på lederplass tatt til orde for å la Maria Amelie få bli i Norge. Men tidligere sjefredaktør Finn Holmer-Hoven er ikke enig — han mener han sjelden har sett et mer rendyrket uttrykk for klassejustis.

«Hva skiller Maria Amelies status som asylsøker fra de 4600 uberettigede asylsøkerne som ble tvangsreturnert fra Norge i fjor, annet enn at hun er usedvanlig ytringsfør, er velutdannet og har et ressurssterkt støtteapparat?», spør Holmer-Hoven og svarer selv:

«Intet annet enn at hun, i motsetning til de 39 anonyme kosovoserberne (23 av dem barn) som ble tvangsreturnert fra Vadsø i september i fjor, omgir seg med ytringsføre støttespillere som norske redaktører og journalister. Hvor var Amnesty International og SV da disse kosovoserberne ble tvangsreturnert?»

Den avgåtte sjefredaktøren ser ingenting unikt med Maria Amelie, bortsett fra at hun er hvit og har medietekke.

«Ifølge tall fra Politiets utlendingsenhet er 1145 mindreårige tvangsreturnert de to siste årene. Av disse var 216 enslige mindreårige asylsøkere», skriver han, og fortsetter:

«Hvis Maria Amelie hadde vært en irakisk gutt med tilpasningsproblemer i det norske samfunn, hvem hadde marsjert i gatene da?», spør Holmer-Hoven, som tar et generaloppgjør med politikere, media og som minner om at det er vedtatt lovverk som skal styre norsk utlendingspolitikk.

Les hele Finn Holmer-Hovens analyse i papiravisen onsdag.

DEBATT: Hva mener du? Diskutér i debattfeltet nedenfor.