KVINESDAL/OSLO: Det opplyser Oslo Universitetssykehus like før klokken 09 mandag morgen.

Traff fjellveggen

Det var lørdag kveld at det gikk galt da 22 år gamle Eirik Egenes Støve fra Kvinesdal skulle stupe ut i Fedafjorden like ved Feda småbåtkai. Mannen stupte ut fra Rørvik-siden, men traff fjellveggen før han endte i vannet.

Fem personer brakte den skadene mannen over til landsiden ved Feda kirke. Her ble han brakt videre med ambulansehelikopter til Stavanger universitetssykehus. Sykehuset opplyste tidlig at mannen var livstruende skadet.

— Han er livstruende skadet. Han ble operert i natt og får nå intensiv behandling, opplyste intensivavdelingen på Stavanger universitetssjukehus til Avisen Agder søndag morgen.

Senere på dagen ble Støve overført til Oslo Universitetessykehus på Ullevål. Søndag kveld opplyste sykehuset at skadene fortsatt var livstruende.

Aktiv

Eirik Egenes Støve var en aktiv person som drev med mange typer idrett og friluftsliv. Blant annet har han gått på idrett- og friluftslivslinjen på Ringebu Folkehøgskule.

Han beskrives som smilende, leken og omtenksom.

Minnestund

Ifølge Avisen Agder ble det på pinsegudstjenesten i Fedag kirke mandag formiddag tent lys og bedt for den omkomne. Det skal også være en minnestund for den omkomne i Kvinesdal kirke klokken 19 mandag kveld.

— I etterkant av den vil kriseteam være tilgjengelig både i kirke og i menighetssenteret for samtale, sier prost Hilde Sirnes til avisen.