KRISTIANSAND: Kommunerevisjonen skal i sin rapport ta stilling til om Haartveit har gått ut over sin fullmakt som havnedirektør og hvorvidt han har informert havnestyret godt nok om den forliksavtalen som Kristiansand Havn KF inngikk med Color Line i 2008. Kommunerevisjonen begynte på arbeidet med å undersøke havna allerede i fjor høst, og skulle etter planen ha lagt rapporten fram i dag. Nå er den utsatt til tirsdag.

– Jeg oppfatter ikke at denne saken er ferdigbehandlet ennå. Det er en del uavklarte spørsmål som må på plass først. Vi har fått inn såpass mange kommentarer til utkastet av rapporten, at jeg mener det er nødvendig å utsette fristen til tirsdag 14. juni klokken 15.00. ## Nye innspill

Slik lød beskjeden fra Birte Simonsen (Miljøpartiet De Grønne), leder i kontrollutvalget, da presse og andre interesserte møtte opp for å hente kommunerevisjonens rapport klokken 15.00 i dag. Simonsen bestemte i siste liten å utsette rapporten. Bakgrunnen er at revisjonen ble kontaktet av Haartveits advokater i firmaet KPMG onsdag denne uken, som ba om at fristen ble utsatt til tirsdag. KPMG er et internasjonalt revisjons, rådgivnings og advokatfirma, som Haartveit selv har engasjert.

– Avgjørelsen om å utsette fristen har jeg som kontrollutvalgsleder fattet alene. Jeg er svært opptatt av at saksbehandlingen skal være grundig og god, vi skal ikke ha noe hastverksarbeid. Nå får revisjonen bruke pinsen til hjelp, så garanterer jeg at rapporten er klar klokken tre på tirsdag, forklarer Simonsen, som sier hun ikke har lest rapporten.

Grundig gjennomgang

Haartveits advokater har fram til klokken 12.00 på tirsdag til å komme med innspill, deretter har revisjonen tre timer på å ferdigstille rapporten. Den skal behandles i kontrollutvalgets møte onsdag 15. juni. Simonsen forklarer at mye av bakgrunnen for å vente med å slippe rapporten, skyldes at hun vil ha med alle innspill i forkant.

– Jeg ønsker ikke at medlemmene i kontrollutvalget skal bli bombardert med en haug med innspill etter at rapporten er ferdig. Da er det bedre å ta med alle innspill før vi sier at rapporten er ferdigbehandlet.

Havnedirektøren under lupen

Det var i september i fjor at et enstemmig kontrollutvalg gikk inn for å la kommunerevisjonen undersøke om regnskapene for Kristiansand havn i perioden 2006 – 2008 var korrekte. I tillegg fikk Vidar Kleppe et flertall av medlemmene med på å undersøke hva som skjedde da havnas administrasjon, med havnedirektør Haartveit i spissen, inngikk et forlik med Color Line i januar 2009. Havnas krav til Color Line var på det meste 15 millioner kroner. Striden dreide seg om investeringer i havna og om den såkalte fortrinnsretten til Color Line. I forliket ble havna og Color Line enige om tilbakebetalingen av pengene selskapet skyldte havna.