ARENDAL: — Vi trekker tilbake mistillitserklæringen, sier Kristin Trohjell, plasstillitsvalgt for Sykepleierforbundet ved sykehuset i Arendal, til Fædrelandsvennen omtrent klokken 1430 i går.

Mellom klokken 10 og 11 hadde hun og Maria Berit Johannessen, verneombud og spesialsykepleier samt Nina B. Kvitstein, plasstillitsvalgt for Fagforbundet, levert et brev til Agderpostens journalist Frank Johannessen. Ganske kort tid etter overleveringen angret Kvitstein, og trakk navnet sitt fra brevet. Dette brevet ble også sendt til Fædrelandsvennen for offentliggjøring.

Klokken 1144 publiserte Agderposten en artikkel basert på brevet, hvor det framgikk at de ansatte følte seg forfulgt av ledelsen, erklærte mistillit og krevde ny stedlig leder. I tillegg skrev de blant annet følgende: ”Ledelsen har helt bevisst bygd ned barneavdelingen ved SSA siden sammenslåingen. Ledelsen snakker negativt om barneavdelingen ved SSA og angriper vår kompetanse. Det lekkes ut dokumenter som er unntatt offentligheten.” . De siktet til dokumentene som lå til grunn for Fædrelandsvennens reportasje lørdag om 12 akutt syke nyfødte som var blitt feilbehandlet ved nyfødtposten i Arendal.

Trohjell sier årsaken til at mistilliten er trukket, er at verken hun eller de andre to som undertegnet brevet, hadde diskutert dette med sine medlemmer.

— Brevet uttrykker mye av det vi føler, men vi har ikke hatt en god nok prosess på dette, sier Trohjell.