KRISTIANSAND: — Vi er en gjeng på rundt 30 stykker som har badet en gang i uken siden den første fredagen i september. Nå er det slutt, sier av Janne Jernes.

Mange av våghalsene er ansatte ved National Oilwell i Korsvik. Derfor har de kalt badeklubben for NOV Penguins. I tillegg har badeklubben inkludert assosierte medlemmer.

— Det er ikke alle som klarer å møte frem hver fredag, men gjennom vinteren har vi minst vært 10-12 stykker som har gått i sjøen. Og bare for å ha det klart: Det å bade i isvann gjør noe med deg. Det gir et kick og en fantastisk start på dagen, sier Jernes.

Selv om våren er i anmarsj var det nok flere av de som ruslet bryggelangs som sperret øynene opp da bade-gjengen kastet seg i sjøen på utsiden av Odderøya i går kveld ved 18-tiden.

— Nå begynner det å bli for varmt. Det var andre boller i vinter da det var minusgrader og vi måtte hakke hull i isen for å komme oss uti, sier Jernes.

I går ble NOV Penguins oppløst. Etter påsken starter mange av de samme opp med NOV Dolphins – sommerutgaven av badeklubben.

— Men det blir uten meg. Det er isbadingen som gjelder, sier Jernes.