VENNESLA: — Avgjørelsen var helt enstemmig, og vi har ikke hatt reaksjoner på den, hevder styrer Siren Wetrhus Knutsen på Mariknotten barnehage.

Tirsdag gikk barnehagens ledergruppe, bestående av henne selv, fem pedagogiske ledere og styrerassistenten, inn for pålegget: Alle ansatte med foreldre til barnehagebarn som Facebook-venner må slette dem.

Hensikten, sier hun, er å hindre «glipper».

— Det er ikke taushetsbelagt informasjon jeg tenker på - for den skal vi ikke spre uansett, men heller at ansatte i en bisetning nevner ting som har skjedd på jobb, forklarerer styreren.

Hun vedgår at det har vært minst én episode tidligere, der foreldre åpenbart fikk informasjon de ikke skulle hatt. Opphavet var angivelig kontakt med ansatte på nettsamfunnet.

- Vanskelig rolle

I barnehagen er Janne Spikkeland pedagogisk leder på en av de fem avdelingene på en private barnehagen. Hun har allerede slettet foreldrevennene hun hadde på egen Facebook-profil.

— Det er forskjeller på hvor åpen man er. Noen bruker gjerne Facebook til å fortelle om en tøff dag på jobben. Eller det kan være foreldre som lufter frustrasjonen sin der. Vi må huske det er et åpent forum, sier Spikkeland.

Hun vedgår at de ansatte har en vanskelig rolle, men synes vennskapsforbudet på facebook uansett skal respekteres.

— De ansatte får fortsatt være på Facebook. Dette er bare en begrensning, presiserer styrer Siren Wetrhus Knutsen overfor fvn.no

Blir vanlig

De to og nestleder Eva Anett Mosland er overasket over at fvn.no vier saken oppmerksomhet - og sier en rekke andre barnehager har innført et tilsvarende forbud mot Facebook-vennskap med foreldre.

Ingen av de tre ville bli avbildet i sakens anledning.

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet at kommunale Klokkerstua barnehage, også den i Vennesla, har et tilsvarende forbud mot facebook-vennskap. Dette stemmer ikke. Men barnehagen er bevisst på problematikken, sier styrer.