KRISTIANSAND: Ved 14.00-tiden i dag kom passasjerene ut fra Fjord Cat sammen med bilene. Så ble de kjørt bort av Fjord Lines minibusser. Det skjer etter at Color Line nekter Fjord Line å bruke passasjertubene som Color Line eier deler av.

Les også: Nekter Fjord Line å bruke passasjertube

Bakgrunnen for nekten er et krav på 419.000 kroner som Color Line mener konkurrenten skal betale i leie.

Havnedirektør Stein E. Haartveit skriver i en pressemelding i ettermiddag at Color Line har rett til å kreve inn disse pengene siden de eier deler av tubeanlegget.

— Color Line har finansiert og eier deler av tuben samt enkelte andre installasjoner på fergehavna. At fergerederier betaler havneanlegg som er spesialtilpasset egne skip, er vanlig i Norge. Det innebærer også at Color Line har krav på kompensasjon når andre ønsker å ta disse fasilitetene i bruk. Dette er Fjord Line informert om, skriver Haartveit i pressemeldingen.

Der beklager havna situasjonen som har oppstått.

— Dette er en uakseptabel situasjon som partene snarest må ordne opp i, uten at passasjerer rammes, skriver Haartveit.

Onsdag kveld sendte havna et brev til begge selskapene der de foreslår en løsning. Ifølge pressemeldingen går denne ut på at Fjord Line stiller bankgaranti om det omtvistede beløpet og at partene begynner å forhandle.

Color Line har akseptert dette, men ifølge Stein E. Haartveit har han ikke hørt noe fra Fjord Line. I en pressemelding skriver Fjord Line at de vil forholde seg til Kristiansand havn som de har avtale med om bruk av havnen. De mener havna og Color Line må ordne opp seg imellom.