KRISTIANSAND: Klokken 18.29 søndag får politiet melding fra huseiere i Parkveien i Kristiansand. De har vært borte siden fredag før palmesøndag, og oppdager ved hjemkomst at noen har brutt seg inn i hjemmet deres i mellomtiden.

— Der er det stjålet noe bunadssølv, noe verktøy og en brudekjole, forteller Per Lauvnes, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Tyvene har tatt seg inn i huset via en kjellerdør. Men det er ikke bare i Kristiansand at det meldes om tyverier av verdifulle ting. I Krøgenesveien i Arendal har det også vært innbrudd i en privatbolig.

— Der er det en familie som har vært bortreist i 14 dager. Det er sjålet noen laptoper, playstation og smykker, forteller Lauvnes.

Også tidligere i dag kunne politiet melde om innbrudd i Aust-Agder. Tre hus i et relativt nært geografisk område hadde blitt utsatt for innbrudd i løpet av påska.

Men det er ikke bare i hus det har vært innbrudd i påska. I løpet av søndagsettermiddagen har politiet fått inn melding om to hytteinnbrudd, et på Konghavn i Arendal og et på Øynaheia. Begge stedene er det uvisst hva som eventuelt hadde blitt borttatt.

I tillegg til hus -og hytteinnbruddene så har det blitt stjålet en moped fra en garasje i Songdalen, en moped fra en hage i Tordenskjoldsgate, og en påhengsmotor fra Lyngdal industriområde.