KRISTIANSAND: Forsikringsselskapene blir stadig vekk kontaktet av fortvilte bileiere med skader som ingen vil ta ansvaret for.

— Bulkingen blir selvfølgelig urettferdig dyr for den skadelidende dersom bilisten som påførte bulken stikker av, sier administrerende direktør Tom Granquist i Storebrand Skadeforsikring i en pressmelding.

Ifølge en undersøkelse fra Norstat, gjennomført på vegne av Storebrand Skadeforsikring, tror over halvparten av folk i Agder-fylkene og Telemark at nordmenn flest ikke bil legge igjen lapp i ruta dersom de bulker en annen parkert bil.

Undersøkelsen viser videre at flere enn tre av fire sørlendinger selv ville forventet å finne en lapp i sin egen rute dersom noen bulket ens egen parkerte bil. Det tyder ifølge Storebrand på at vi har liten tro på folks moral, men selv forventer å bli moralsk behandlet.

Kvinner har større tro på nordmenns moral enn menn har. Mens 54 prosent av kvinnene tror at ukjente bilister kanskje eller helt sikkert vil legge igjen kontaktinformasjon om de bulker andres bil, tror bare 46 prosent av mennene det samme.

Ifølge pressemeldingen skjer de fleste bulkeskadene i parkeringshus og på parkeringsplasser, der det ofte er trangt om plassen.

— Vi kjenner til episoder der bilisten som har bulket en annen bil går ut og legger en lapp på ruta for syns skyld. Den skadelidende bileieren kommer tilbake til bilen sin og finner en blank lapp på frontruten. Det er ganske freidig, sier Granquist.