Oslo: — Jeg synes det er feigt. Vi vet hva vi mener, og da synes jeg også vi skal si det på landsmøtet, sier Grønvold. Han og Unge Høyre stemte for dissensen, som ikke fikk nok støtte.

Skuffet

Høyre gikk nå i dag for å utsette avgjørelsen om å si ja eller nei til direktivet. Resolusjonen som ble vedtatt er kritisk til direktivet, men sier ikke klart verken nei eller ja. Direktivet er ute på høring, og dette er resolusjonskomiteens begrunnelse for å lansere en resolusjon som sier ”vent”. Men Grønvold mener folk har hatt god nok tid til å gjøre seg opp en mening.

— Jeg er skuffet. Det er en rar måte å gjøre det på. Alle fylker har hatt muligheten til å avgi sin høring. Resolusjonen er kritisk, men det holder ikke, sier han.

- Klokt

Leder i Vest-Agder Høyre, Ole Guttorm Ihme, støttet resolusjonen.

— Jeg mener det er en klok utgang på spørsmålet, sier Ihme. Vest-Agder Høyre var før landsmøtet tydelige på at de var kritiske til direktivet.

— Er ikke dette litt feigt?

— Vi ønsket jo at det skulle blitt behandlet, og vi hadde vårt klare syn på det. Men vi støttet resolusjonen fordi at vi trenger å spørre alle lag og medlemmer før vi tar en avgjørelse.

Solberg enig

Svein Harberg fra Aust-Agder har sittet i resolusjonskomiteen. Han har vært på både ja- og neiarrangementer for å gjøre seg opp en mening.

— Jeg er definitivt imot, men synes vi skal gå for resolusjonen, sa Harberg fra talerstolen.

Torbjørn Røe Isaksen stemte for dissensen.

— Dette er vår sjanse til å si stopp. Den sjansen burde vi benytte, sa han.

Leder Erna Solberg gikk på talerstolen mot slutten av debatten. Det var knyttet stor spenning til om lederen kom til å ta ordet. Hun støttet resolusjonen.

— Jeg tror det er viktig å si at jeg er stolt av et parti som tør å gjennomføre en så grundig debatt. Jeg frykter og overvåkningssamfunnet, men jeg mener vi ennå ikke har klarhet i alt, sa hun.

— Jeg mener det er politiske muligheter til å balansere personvern og beskyttelse. Min anbefaling til dere er å støtte flertallet i resolusjonskomiteens forslag, sa hun.