KRISTIANSAND: Minst fire lyskryss i byen er mørke i helgen. Det gjelder et lyskryss i Festningsgata, Henrik Wergelands gate, Vestre Strandgate og på Lumber i Vågsbygd.

— Noe skyldes brøyteskader. Når det kommer en del snø, kan brøytemannskapene være uheldig og ikke se skapene, sier Per Langemyr, vakthavende ved Otera, til fvn.no lørdag kveld.

Det er Otera som drifter trafikklysene i Kristiansand både for kommunen og Statens vegvesen. Langemyr sier at det også kan oppstå feil på grunn av temperaturforandringer.

— Når man får rask overgang fra varme til kulde og motsatt, gir det utslag inni noen av skapene. Dette er et kjent fenomen, sier han.

Lyskryssene har trolig gått i svart i løpet av de siste dagene. Feilene rettes ikke før tidligst mandag, ifølge Langemyr.

Han sier at det er sjeldent trafikklys blir slått helt av med overlegg med mindre det er helt spesielle situasjoner.

— Som regel setter vi de i gulblink ved bevisst trafikkregulering. For eksempel gjøres dette i lyskrysset på Rundingen (på Lund) når det er Start-kamper, forklarer han, og legger til at denne operasjonen kan gjøres både av Otera og politiet.

Trolig er trafikklysene i sentrum ute av drift på grunn av brøyteskader, mens lyskrysset på Lumber er mørkt på grunn av temperaturskifte.

Vet du om flere lyskryss som er mørke? Skriv det gjerne her: