AGDER: Lageret til Agder politidistrikt er stappfullt av tyvegods som stammer fra 26 registrerte villainnbrudd i Birkenes, Vennesla og Evje i en periode på tre uker i månedsskiftet november/desember 2009. – Det dreier seg om 18 grove tyverier i Birkenes, tre i Vennesla og fem på Evje. Fra et av husene i Birkenes ble det alene stjålet verdier for over 300.000 kroner. Saken er under utvikling, og politiet mener at ytterligere ti villainnbrudd i Vennesla og Evje kan knyttes opp mot de to personene som er siktet i saken, en 48 år gammel mann og en 43-åring, begge fra Vennesla, opplyser politiførstebetjent Øivind Lindland til Fædrelandsvennen.

48-åringen ble varetektsfengslet 22. februar i en måned. I går ble 43-åringen igjen pågrepet og siktet i saken.

Samme modus

– Det er måten innbruddstyveriene er gjennomført på, selve modusen, som gjør at vi kobler 48-åringen til alle de til sammen 36 innbruddstyveriene i boliger, forteller Lindland. Han koordinerer nå etterforskningen av saken, som fortsatt er inne i en intens fase, med stadig ny utvikling. Politiet har til nå beslaglagt tre snøfresere. Mye tyder på at omfanget av tyveri og salg av snøfresere er mye større.

Politiet i Grimstad har gjennomført registreringen av alt tyvegodset som er beslaglagt i saken. Mye er funnet i 48-åringens rommelige bolig i Vennesla. 48-åringen har foreløpig bare erkjent et villainnbrudd på Evje, og tyveri av to snøfresere i tillegg til narkotikabesittelse.

På spark

På Evje mener politiet at 48-åringen både i slutten av 2009 og en periode rundt juletider i fjor brukte spark da han fartet fra hus til hus og rappet med seg det som var av verdier.

På beslagslistene til politiet er det i tillegg til kontanter og utenlandsk valuta registrert store mengder sølvtøy, bildekk, smykker, frimerker, brennevin, klokker og et pengeskap. Særlig sølvtøy har vært ettertraktet.

Politiet har et så stort lager av tyvegods at det kan bli aktuelt å offentliggjøre bilder av det som er beslaglagt i håp om å kunne finne fram til eierne og eventuelt også avdekke flere innbruddstyverier.

De to siktede i saken ble først pågrepet, men løslatt fordi det ikke var varetektsplass. Ettersom saken utviklet seg i omfang, ble 48-åringen igjen pågrepet og varetektsfengslet. 43-åringen ble løslatt etter avhør, men ble altså pågrepet igjen tirsdag.