ARENDAL: I en undersøkelse Infact har utført for Agderposten, svarer 48 prosent av drøyt 1.000 spurte myndige personer i Aust-Agder at ulvejakt i Agder er riktig, skriver Agderposten i dag.

27 prosent er imot ulvejakt, mens 24 prosent ikke har noen bestemt oppfatning, viser resultatet fra de automatiske telefonintervjuene utført 2. mars.

Spørreundersøkelsen kommer i kjølevannet av at en ulv ble skutt i Froland forrige søndag.

Undersøkelsen viser også at jakta får størst oppslutning blant de eldste. Nesten 59 prosent av intervjuobjektene over 60 år støtter jakta, mens 17 prosent er imot. I aldersgruppen fra 18 til 24 år er det motsatt trend; her svarer 54 prosent at ulvejakt i Agder er galt og 15 prosent at de støtter jakta.

Intervjuene har også kartlagt politisk tilhørlighet. Det er blant Senterpartiet-velgere man finner størst støtte til ulvejakta; her svarer 74 prosent at de mener ulvejakt i Agder er riktig. Velgere av Sosialistisk Venstreparti er mest negative til jakta – 47 prosent av SV-velgerne sier ulvejakt er galt. Størst likegyldighet er det blant Rødt-velgere, der 39 prosent ikke har noen bestemt mening, skriver Agderposten.

Er du for eller imot ulvejakt i Agder?