Froland-Ernest.jpg
Krimteknikere fra politiet i Arendal er på stedet hvor liket ble funnet i bagasjerommet på en bil. Foto: Hans Jacob Brekke

FROLAND: — Nå har jeg akkurat snakket med krimteknikere på stedet, og det er nå ikke noen indikasjoner på at det foreligger noe som helst straffbart forhold, opplyser operasjonsleder Øystein Vellesen ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Ifølge Vellesen dreier det hele seg trolig om et tragisk dødsfall.

— Det er så stor konsentrasjon av kullos på stedet at krimteknikerne må gå med gassmaske, opplyser han.

Det var klokken 10.43 at politiet fikk melding om at det var funnet en død mannsperson i bagasjerommet på en bil i Froland.

Volvoen stod parkert inne på et bilverksted på Blakstadheia industriområde da mannen ble funnet død.

Åstedsundersøkelser

Krimteknikere fra politiet i Arendal er på stedet hvor liket ble funnet i bagasjerommet på en bil. Foto: Hans Jacob Brekke

Både politi og ambulanse rykket til stedet og ambulansepersonell bekreftet kort tid etter at mannen var død.Store deler av området ble sperret av og krimteknikere ble sendt til stedet for å foreta sine åstedsundersøkelser. Saken ble først etterforsket som et mistenkelig dødsfall.

— Kriminalavdelingen i Arendal og lensmannen i Froland er koblet på saken, opplyser Vellesen.

Fungerende etterforskningsleder Rune Boye ved Arendal politistasjon opplyste at både uniformerte og sivilie poliitpatruljer ble sendt til stedet.

— Lege og ambulanse er på stedet og vi er allerede i gang med vitneavhør, uttalte Boye til fvn.no.

Ifølge Vellesen ble vedkommende som fant mannen og flere andre som kom til stedet tatt inn til vitneavhør i saken.

Mandag ettermiddag var den døde mannens identitet ikke kjent.— Vi har ikke fått den bekreftet, men vi har en sterk formening om hvem det kan være, opplyser Vellesen, som ikke vil si noe om avdøde før identiteten er bekreftet.

Førstebetjent Ove Gundersen ved Froland lensmannskontor opplyser imidlertid til fvn.nos journalist på stedet at avdøde skal være en yngre, norsk mann fra distriktet.

— Identiteten er så langt ikke kjent og vi har heller ikke konkludert med dødsårsak, uttalte Boye kort tid etter funnet.