KRISTIANSAND: Man frykter nye aktivitetstilbud i parken vil spise ytterligere av kundegrunnlaget i sentrum.

– Det mener jeg er helt på villspor. En slik etablering ville uansett aldri komme i Kvadraturen, fordi det finnes ikke lokaler på 2000–3000 kvadratmeter med sju meters takhøyde tilgjengelig der, og prisnivået vil være for høyt. De ønsker å være i nærheten av Dyreparken, og der folk ferdes i Sørlandsparken, sier Tore G. Drivenes til Fædrelandsvennen.

Vennesla-investoren har leietakere som ønsker å etablere et underjordisk lekeland på 2500 kvadratmeter i det nye Sørlandstunet. Å nekte en slik nyetablering, med 10–15 ansatte, finner han helt urimelig.

– Forskjellsbehandling

Lenger oppe i Sørlandsparken klør Øyvind Arian Sletner etter å åpne Megagøy Lekeland i den tidligere postterminalen på 2500 kvadratmeter. Familieattraksjonen kan åpne allerede i år, om politikerne sier ja.

– Den største boligutbyggingen skjer på østsiden av byen. Politikerne må åpne for aktivitetstilbud for familier også på denne siden, ikke tvinge folk til sentrum eller Vågsbygd. Det blir jo forskjellsbehandling, mener Sletner.

Plan— og bygningsetaten mener lekeland og treningssenter, som Drivenes også vil bygge, bryter med arealformålet «Forretning, kontor» i Sørlandsparken. Torsdag kommer Sørlandstunet opp som prinsippsak i byutviklingsstyret.

– Mindre liv

RIVES: Tore G. Drivenes vil rive det gamle Sørlandstunet og lokalet der Rolfs Elektro holder til i Barstølveien. FOTO: JON ANDERS SKAU

«Det kan få store konsekvenser hvis aktiviteter aksepteres på prinsipielt grunnlag. I så fall blir enda mer av byens liv flyttet fra sentrum til Sørlandsparken» advarer plan— og bygningssjefen.

Leder av byutviklingsstyret, Grete Kvelland Skaara (KrF), gir forbeholden støtte.

– Jeg er veldig opptatt av at vi heller må styrke Kvadraturen, sier hun.

– Men der er det ikke plass til store lekeland?

– Det ser jeg, men jo flere aktiviteter, med lekeland, bowling og så videre, dess mer vil folk dra ut dit og bruke fasilitetene i parken, svarer Kvelland Skaara, som sier partiet ikke har drøftet saken ferdig.

I dag finnes ett lekeland i Kristiansand, Metro i Vågsbygd, på 1400 kvadratmeter. KrF-politikeren mener dette er et annet kapittel, fordi det ligger mer avsides.

– Syltynn begrunnelse

Nestleder i styret er rykende uenig.

– Begrunnelsen for å si nei er syltynn. Du kan ikke tvinge alt til Kvadraturen, da blir det ikke realisert, sier Hans Otto Lund (H). Han sammenligner med en annen plasskrevende virksomhet, bilbransjen, som flyttet østover i flokk.

– Tenk om alle bilforretninger skulle ligge i Kvadraturen i dag.

Tore G. Drivenes mener planene styrker Kristiansand og området rundt Dyreparken som et viktig turistområde, og viser til at politikerne for et par år siden godkjente planer om lekeland «noen hundre meter opp i veien», ved travparken. Dette prosjektet er imidlertid lagt på is.

– Man må heller konsentrere seg om hva som er realistisk og levedyktig i Kvadraturen enn å nekte alt annet, som likevel ikke får plass i sentrum, sier investoren til Fædrelandsvennen.