KRISTIANSAND: Retten fikk høre et sjeldent sterkt vitnesbyrd om kjærlighet, savn og smerte da mor til den drepte 20-åringen inntok vitnestolen i rettssal 1 Kristiansand tingrett.

LES OGSÅ: Vil nekte forsvarer å fremlegge drapsdommer

LES OGSÅ: Skjøt Levi med dette våpenet

LES OGSÅ: – Han er en tikkende bombe

LES OGSÅ: – Vi var som tvillingbrødre

LES OGSÅ: La all skyld på avdød kamerat

Lavmælt, men med klar røst fortalte moren om den ubeskrivelige julidagen i fjor og tiden etter. Flere av tilhørerne måtte tørke tårer da 42-åringen tegnet et bilde av en sprudlende og godhjertet sønn som ble frarøvet livet.

– Sjokk og smerte

”Sjokket og smerten jeg opplevde da jeg fikk døds-budskapet, kan ikke beskrives med ord

Beate Kvamme, mor– Siste gang jeg så Levi var fredag 9. juli. Vi satt på verandaen. Levi sa han gledet seg til å flytte inn i den flotte leiligheten han hadde skaffet seg. Han skulle låne bilen til flyttingen. 14. juli snakket vi sammen siste gang. Han hadde det fint, fortalte moren.

Dagen etter var hun på båttur med familien i skjærgården mellom Grimstad og Lillesand. Ektemannen fikk en telefon og ga moren røret. En fremmed politimann var i andre enden. Levi var død.

– Sjokket og smerten jeg opplevde da jeg fikk dødsbudskapet, kan ikke beskrives med ord. Jeg knakk fullstendig sammen. Jeg forstår ikke at jeg har overlevd dette. Av og til føler jeg bare at jeg eksisterer. Heldigvis har jeg mannen min, de andre barna og familiemedlemmer som gir støtte. Levi etterlater seg et stort tomrom, sa moren i retten.

(Les mer under bildet)

Bilde tatt i forbindelse med minnestudent. Foto: Jon Anders Skau. Foto: Jon Anders Skau

Elsket å få andre til å le

Moren fortalte om en inkluderende sønn med mange gode venner. Han elsket å få andre til å le. En god storebror og stebror som viste omtanke. En vanskelig oppgave har vært å forklare småsøsknene hvordan noen kunne drepe en de satte så høyt.

”Jeg har mistet min førstefødte. Forholdet vårt var helt spesielt ettersom det kun var oss to i flere år

Beate Kvamme, mor– Jeg har mistet min førstefødte. Forholdet vårt var helt spesielt ettersom det kun var oss to i flere år. Jeg har mistet halve meg selv, og tror aldri jeg kan bli den samme igjen, sa moren.

Ifølge 42-åringen smittet sønnens energi over på de andre i hjemmet. Han var full av liv.

– Vi kjente energien hans når han var hjemme. Han var ingen bråkmaker, men hadde en god personlighet og et godt hjerte. Han var nysgjerrig på livet av hva det hadde å tilby både på godt og vondt, fortalte moren.

– Grotesk og nedverdigende

Under sitt vitneprov sa moren at hun har ønsket å føle på sinne, men hun klarer det ikke.

– Jeg skjønner ikke at noen kan gjøre noe sånt med et annet menneske. Levi ble frarøvet livet på en så grotesk og nedverdigende måte. De viste ingen nåde, ingen empati. Tanken på at han levde da de bar ham ned trappa, gjør meg vondt. Jeg tror han var et tilfeldig offer for deres galskap, sa moren.

”Levi ble frarøvet livet på en så grotesk og nedverdigende måte. De viste ingen nåde, ingen empati

Beate Kvamme, mor

Familien til Levi Sørensen har fulgt hele rettssaken. Ifølge morens bistandsadvokat, Solrun Vik, er den viktigste årsaken at de ønsker svar på hva som egentlig skjedde. Moren har mistet troen på at de får svar.

– Jeg tror NN (drapstiltalte, red.anm.) sitter og lyver. Jeg tror kanskje jeg aldri får svar på hvordan de drepte Levi, sa moren.

Under rettssaken har familien henstilt tilhørere om å ikke se politibildene av Levi Sørensen. De ønsker at han skal huskes som han var.