KRISTIANSAND: — Det er utrolig trist det som har skjedd. Men det var en verdig og rolig minnestund hvor folk lenge satt i egne tanker før det ble småprat rundt bordene. Noen valgte også å dele tankene sine, sier seniorformann Vidar Sulland, som ledet minnestunden.

— Jeg opplevde minnestunden som fin. Det var godt å treffe både lagkamerater og andre rundt laget. Det ble ikke nødvendigvis sagt så mye, men det var fint bare å være sammen, sier Fløy-kaptein Lars Martin Engedal.

- En skikkelig lagspiller

Sulland forteller at minneordene bar preg av at folk husket Birkeland som en typisk lagspiller med en fantastisk dugnadsånd som aldri sa nei dersom han fikk spørsmål om å jobbe for klubben.

PREGET: - Det er utrolig trist når et så lite miljø som Fløy opplever dette, sier Vidar Sulland, formann i seniorstyret i Fløy, som ledet minnestunden torsdag kveld. Foto: Sondre Steen Holvik

— En fortalte at mor til Morten hadde gitt uttrykk for at han var veldig takknemlig som fikk være en del av miljøet i Fløy, sier Sulland.- Jeg kommer til å huske Morten som en gutt som ga alt for Fløy både på og utenfor banen. En skikkelig lagspiller på alle områder, sier Engedal.

Dagen før minnestunden var det årsmøte i Fløy. Det ble innledet med ett minutts stillhet, og deretter brant de lys til minne om Birkeland resten av kvelden.

Mistet Østensen i vår

Det er ikke første gang at Fløy mister personer på eller rundt A-laget.

Den tragiske ulykken tirsdag kommer bare åtte måneder etter at den tidligere Fløy-kapteinen Øystein Østensen gikk bort i mars. Han var i år tiltenkt en rolle som assistenttrener under hovedtrener Joey Hardarsson.For tre-fire år siden mistet Fløy en av sine unge, lovende juniorspillere.

— Vi er en veldig liten klubb som opplever det som ufattelig tragisk at dette skjer nå igjen. Det går veldig inn på oss alle sammen. Vi lyser fred over Mortens minne, sier Sulland.