KRISTIANSAND: Det ene vitnet skulle møte klokka 10.30 tirsdag formiddag i retten, men han møtte ikke. Derfor er det utstedt pågripelsesbegjæring.

— Han er redd for å møte. Han er livredd, sa vitnets 79 år gamle far som var i vitneboksen i tingretten tirsdag.

Den 79 år gamle mannen fortalte at han hadde fått besøk i fjor høst av to menn som forlangte 250.000 kroner fordi sønnen hadde narkogjeld.

— Jeg ba dem komme tilbake neste ettermiddag klokka 18, men de kom aldri, sa mannen.

79-åringen fortalte videre at sønnen hadde kommet til ham for å be om 4.000 kroner og at de hadde tatt klokka hans.

— Sønnen min fortalte at hvis han ikke leverte pengene ville de kappe av ham fingeren, sa faren.

Det er de to tiltalte i Mongols-saken som er tiltalt for å ha truet sønnen til 79-åringen for penger.

Et annet vitne, bosatt i Østfold, dukket heller ikke opp. Også for ham er det utstedt et krav om arrestasjon for fremstilling i retten.

To menn i midten av 20-årene, som angivelig skal ha blitt ranet i en leilighet i Vennesla, husket ikke noe av det som skal ha skjedd. Begge var berusede, og begge hadde en voldsom angst for å møte i retten. Den ene fikk retten med på å føre de tiltalte ut av rettslokalet, men det viste seg at det ikke var de tiltalte han var redd for, men han fryktet bare for å møte fram som vitne.

En mann som ble slått ned, mishandlet og truet til å betale 100.000 kroner på rutebilstasjonen i Kristiansand, fortalte i retten at han gjenkjente to av de tiltalte straks før han ble angrepet med en elektropistol.

Etter å ha falt i bakken ble han sparket av flere. Han havnet på sykehus og måtte sy 16 sting i bakhodet, og har fått store psykiske og fysiske plager i etterkant.