KRISTIANSAND: — Nå skal dere lage to snøballer. Det kan enten bli nisse eller engel. Fremgangsmåten er den samme, det er bare kreativiteten det står på, instruerer kursholder Hanne Timenes Gundersen.

Høvdingen har tidligere arrangert keramikkurs for barn, men ønsket et tilbud der foreldre og barn kunne lage noe sammen.

Flest mor og barn

— Pappaer er også velkomne, bedyrer kursholderen.

KURSDAMA: Hanne Timenes Gundersen arrangerer keramikkurs for hele familien i sitt atelier på Timenes i Kristiansand. Foto: Inger M. Witteveen

Likevel er det mammaer som har funnet veien til atelier på Timenes denne kvelden.

— Det er kjempegøy. Og så er det så koselig å gjøre noe sammen med barna. Dette har vi gledet oss til, sier Gunn Heimsæter fra Lillesand, mens hun former leirklumpene sine. Hun har tatt med datteren Maren Heimsæter og hennes venninne Lea Strømmen. 10-åringene skal lage julegaver, men vil ikke ut med hvem det er til.

Lærer teknikker

— Er det ikke slik de lager pizza i Italia? spør kursleder og demonstrerer hvordan grå pizzabunn ender opp som "langlue" til nissefar.

Timenes Gundersen jobber til daglig som formingslærer på Høvåg skole, og har elever fra sfo til 10. trinn. I høst har hun også undervist i tredimensjonalt verksted for førskolelærere. Hun er også deltidskunstner og har hatt flere utstillinger.