leteaskjon2.jpg Foto: Torbjørn Witzøe

FLEKKEFJORD: Like før halv seks søndag ettermiddag fikk politiet melding om en 63 år gammel mann som har gått seg vill etter en tur i området Ståby i Flekkefjord.

For siste nytt om leteaksjonen se her.

Ifølge kona skal mannen ha ringt hjem rundt klokken 17 og fortalt at han hadde gått seg vill. 63-åringen reiste fra sin bopel på Tjersland mellom klokken 14 og 15 søndag formiddag.

Politiet opplyser at mannens mobiltelefon avslått, muligens tom for strøm.

May Kristin Ueland og Idar Eide fra Nærbø Røde Kors Hjelpekorps gjør seg klare til å delta i søket. Foto: Torbjørn Witzøe

— Terrenget er kupert og vanskelig å ta seg frem i. Men det er ingen ting spesielt som tyder på at det skal ha hendt ham noe, sier innsatsleder Knut Ås i politiet, til Fædrelandsvennen.

Det blåser kraftig, og ifølge innsatslederen var 63-åringen passe godt kledd i en joggebukse, allværsjakke og lue.

Ved 23-tiden opplyser operasjonsleder Vidar Neset at over 60 letemannskaper og seks hundeekvipasjer søker etter mannen og at søket vil fortsette utover natten.

Det vil bli vurdert mandag morgen om været er godt nok til å sette inn et helikopter i søket etter mannen.

Dårlig sikt

Vakthavende redningsleder Stein Jarle Langvik ved Hovedredningsentralen forteller at Sea-King helikopteret ikke er med i leteaksjonen.

- På grunn av været kan ikke Sea-King helikopteret fly i området, sier Langvik til Fædrelandsvennen.

Politiet er på stedet, og mannskaper fra Røde Kors Hjelpekorps og Norske Redningshunder er også utkalt.

Ifølge Fædrelandsvennen reporter på stedet søndag kveld, har letegruppen opprettet en base i søksområdet ved E39, ved innkjørselen til Bjelland og Ståby. I tillegg til letemannskapene skal også en del frivillige være med på leteaksjonen.

Redningshunder på vei

Norske Redningshunder opplyser på sine hjemmesider at syv redningshunder er på vei til Flekkefjord.

— Norsk Folkehjelp Jæren og Norsk Folkehjelp Stavanger er på vei til Flekkefjord med henholdsvis 12 og 3 letemannskaper, opplyser Eli Engelien i Norsk Folkehjelp Region Sør Vest, til Fædrelandsvennen kvart over åtte.

Ifølge Avisen Agder ble ved 22-tiden Sivilforsvaret og Rovspeidernes beredskapsgruppe også med i søket etter mannen.