IVELAND/BIRKENES: De to tyveriene er svært like i modus, gjennomført i samme tidsrom og i boliger langs samme fylkesvei:

***** Klokken 14.21 torsdag fikk politiet melding om at tyver hadde vært på ferde i en bolig ved Oggevatn i Iveland. Det var stjålet data— og videoutstyr, og politiet foretok en åstedsundersøkelse og sikret spor. Tyveriet betegnes som grovt, og ifølge politiet er huset endevendt.

***** Klokken 14.49 kommer det inn en ny melding om tyveri, denne gang fra Svaland i Birkenes. Her er det også begått grovt tyveri fra en bolig, og det er stjålet tre pc-er og en playstation. Også her er huset endevendt, og politiet sikrer spor.

- Sammenheng

— Vi ser en sammenheng mellom disse tyveriene fordi begge adressene ligger langs samme vei, og i begge tilfellene er huset blitt endevendt. Det vil si at tyven eller tyvene har tatt seg svært god tid, gått gjennom hele huset og kun tatt det som er av interesse. Selve tyveriene ble gjennomført mellom klokka 08.30 og 14.15, sier operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Ingrid Mæhre.

Mæhre opplyser at det ble sikret spor ved begge adressene, både fotavtrykk og dna-prøver.

Ønsker tips

Men politiet etterspør nå tips i saken.

— Vi er interessert i om noen har sett mistenkelige eller uvanlige biler eller personer. Det er ikke så mye hyttefolk i området nå, så fastboende kan kanskje ha sett en ukjent bil eller lignende, sier Mæhre.

Området er Oggevatn/Vatnestrøm i Iveland og ned til Svaland i Birkenes, og tips kan rettes til telefonnummer 02800 ved Vennesla lensmannskontor.