MANDAL : Etter forrige seniorkino sto en flott blomsteroppsats på trappa til Aase Jorun da hun var vel hjemme. Den var fra en anonym person med kort og hilsen: Takk for strålende innsats i Seniorkinoen. Flere lesere mener også at 72-åringen fortjener en juleglede for sin innsats gjennom Frivilligsentralen, og særlig for at hun arrangerer Seniorkinoen en gang i måneden.

— Åhh, tusen takk, fantastisk hyggelig. Aller helst ville jeg jo takket de som mener noe sånt, men veldig gøy uansett. Godt over hundre seniorer kommer hver eneste gang på kinoen, og nå må storsalen tas i bruk.

Hvor mange filmer ser du i løpet av året? - Oj, det er mange det. Hørte du jeg var litt trøtt da jeg tok telefonen? Ble sittende sent opp for å se ferdig et par tv-filmer.

Hvorfor så glad i film? - Tror det kan ha vært fordi min mor gikk på kino, og hver gang fortalte hun meg nøyaktig om filmens handlinger. Da jeg i voksen alder så de samme filmene, var det ofte jeg syntes mors versjon var enda bedre.

Favorittfilmen da? - Åh, ikke spør. Mange gode filmer vet du. Jaaa, Heidi. Den om den lille seterjenta i Alpene vet du. Så den da jeg var liten, og gråt så mye at jeg fikk hodeverk. Den gjorde stort inntrykk. Nå i godt voksen alder liker jeg å se nyere filmer, og det velger jeg også ut til Seniorkinoen. Klart jeg lytter til ønskene fra de eldre, men gamle filmer kan leies på dvd.

Ta en kortversjon av livet ditt. Du flyttet fra Mandal som 18-åring og kom hjem i år 2000, etter 42 år. Hvor var du? - Vet du hva? Jeg har hatt det ufattelig moro, men da jeg bodde på St. John i Karibia var det ingen kino. Sikkert derfor jeg tar igjen så mye nå. Der nede drev jeg butikk i 22 år, utrolig fin tid. Men bevares, jeg har solgt ukeblader i over to år i USA, bodd på Manhattan i 12 år, i Tyskland et par år og vært en vinter på Voss.

Hvordan havnet du i frivillig arbeid, vel hjemme i Mandal? - Det startet med datakurs for eldre, jeg kjøpte jo min første Mac for 24 år siden. Etter hvert så jeg også mange enslige rundt omkring i byen, særlig blant innvandrerne. De hadde ingen holdepunkter i livet, og dermed startet vi noe som het Friklubben, et treffsted med avslappende atmosfære.

Ellers da? - Trim to ganger i uka på turnhallen. Viktig å holde seg i form, og nylig var jeg to hele kvelder på førstehjelpskurs. Har tatt det før, men en glemmer fort i min alder. Uansett er det her på Buen jeg bruker mesteparten av fritida. Jeg bor her

Hva betyr julehøytiden for deg? Familien. Vi er en god og stor familie som samles, og det er det aller viktigste.

Ditt juleønske? Jeg er politisk interessert, og derfor sier jeg noe så enkelt men samtidig så vanskelig som fred på jord.