KRISTIANSAND: Hagen er i Oslo på legeforeningens landsmøte, og visste ikkeom Otterslands kuvending før Fædrelandsvennen kontaktet ham.

— Dette var ille. Dette var virkelig ille. Jeg snakket medOttersland tidligere i dag, men visste ikke at han hadde bestemt seg, sierHagen.

Han mener dette kan være dødsstøtet for tilbudet ombehandling med prostatakreft-kirurgi på Sørlandet, og at hele det kirurgiskemiljøet på Sørlandet vil bli rammet.

— Helt grusomt, sier han.

Forstår reaksjonen

— Har du oppfattet Ottersland som seriøs i denne tiden? - Ja, i høyeste grad. Samtidig vil jeg si at signalene framøte mellom ledelsen og fagmiljøene i forrige uke var spiselige. Men det som komi tillegg i går kveld tilsier at viljen til samarbeid ikke er tilstede isykehusledelsen. Det er som om det å få en robot i Arendal bare var enmidlertidig løsning.

Hagen karakteriserte avtalen som ble inngått forrige uke somet ”historisk gjennombrudd”, der fagmiljøene fikk samlet seg ombehandling og ikke krige om ressurser.

- Har du forståelse for Otterslands reaksjon?

— Ja, han har vært veldig tålmodig og generøs. Det må værefrustrerende når han vil svi av 25 millioner kroner og så vil ikke sykehusetmotta gaven, sier Hagen.

Han aner ikke hva som skjer nå.

- Jeg er satt ut

Avdelingsoverlege ved kirurgiskavdeling i Kristiansand, Geir Bøhler, er helt satt ut av nyheten om atOttersland trekker gaven.

- Jeg fikk rede på dette akkuratnå, og vet nesten ikke hva jeg skal si. Jeg er satt ut, sier han.

Frykten for at tilbud om kirurgifor prostatakreft skal forsvinne fra Sørlandet, deler han med Egil Hagen.Og han er enig med ham om at dette er tragisk både for det kirurgiskemiljøet ved hele sykehuset, og for pasientene.

— Jeg mener vi har hatt en godog konstruktiv prosess mellom fagmiljøene i denne saken, sier Bøhler.