KRISTIANSAND: — Vi har allerede plukket opp to barn som har blitt påkjørt på skoleveien i år. Vi ønsker ikke flere, sier Ole Christian Hapnes, som representerer beboerne i området. Han mener det er brudd på kommunedelplanen som sier at det skal være trehus, og ikke blokker, på Nedre Lund.

Et splittet bystyre valgte imidlertid å la utbyggerne, Relia Utvikling, få lov til å bygge to bygg med 19 leiligheter i Oddernesveien 8 på Nedre Lund..

Naboene vil ikke ha det de kaller «ruvende blokker» i villastrøket på Lund. I forkant av bystyremøtet onsdag leverte Hapnes 210 underskrifter som sa nei til å bygge to murbygg i tre etasjer, med totalt 19 leiligheter.

Det er Realia Utvikling som har søkt om leilighetsbyggene. Planene er nedjustert fra 26 til 19 leiligheter. Det er ikke nok for naboene.

— Veien i området er underdimensjonert, og farlig for skolebarna, sier Hapnes.

Han får støtte av rektor Reidun Fidje ved Lovisenlund skole.

— Vi er bekymret for skoleveien. Det er stort trykk på veien deler av døgnet. Om vi skal få 19 biler til som kjører rett ut i skoleveien vil det gjøre veien enda farligere, sier Fidje.

Grete Kvelland Skaara (KrF) støttet beboerne.

— Oppkjørselen kommer rett ut i skoleveien, sa hun. KrF påpekte også at forslaget bryter med stedets arkitektur, som var tidstypisk og bør tas vare på. Hun henviste også til den økte trafikkmengden. På vegne av KrF, Venstre og Miljøpartiet De Grønne, foreslo hun å si nei til utbyggingen. Dette forslaget fikk kun 18 av bystyrets 53 stemmer, og falt.

Odd Nordmo (H) mener at det finnes mange forskjellige bygg i området, og at dette ikke bryter mer med stilen enn andre hus i området. Dermed bør det være fornuftig å fortette i området.