KRISTIANSAND: I Fremskrittspartiets lokaler i Kvadraturen var nærmere 15 personer samlet for å følge presidentvalget i USA. En borgerlig enighet mellom Unge Høyre og Fpu-lederne om presidentvalget var det der også.

— Det er et vanskelig valg, for det er ikke de helt store forskjellene mellom kandidatene. Folk heller nok litt begge veier, sier nestformann i FpU Vest-Agder, Hallgeir Ljøstad.

Ønsker verken Obama eller Romney

På valgvaken kunne man spore støtte til både Obama og Romney. Det store engasjementet var dog rundt den uavhengige kandidaten Gary Johnson.

— Får Johnson fem prosent av stemmene kan han bryte topartisystemet i USA, som jeg mener er det viktigste, utdyper Jan Erik Buarøy, fylkesformann i Fpu, Aust-Agder.- Det beste ville jo vært om Reagan sto opp fra grava, skyter Eirik Jørstad, fylkesleder i Aust-Agder Unge Høyre inn.

De borgerlige fylkeslederne er enige i at det ikke er stor forskjell på demokratens og republikanernes kandidater.

— Man må jo velge mellom to dårlige kandidater. De har ingen plan for å ta seg av den enorme gjelda og det er ikke store forskjeller i utenrikspolitikken, sier Buarøy.

Stikk mot AUF

Han kan ikke dy seg når han får høre at AUF også holder valgvake med Obama-støtte i andre enden av Kvadraturen.

— Det er jo litt rart at AUF ønsker Obama. Han har jo en helsepolitikk som er langt lengre til høyre enn noen norske partier, sier han.

Ljøstad sier at i tillegg til å følge valget, har de leid inn filmer med temariktig innhold som "The Patriot", "The Swing Wote" og "Atlas Shrugged" for å holde stemningen oppe gjennom natten.