KRISTIANSAND: — Av 22 ansatte regner jeg med at vi permitterer maksimalt åtte ansatte i første omgang, fra månedsskiftet. Seks vil være håndverkere, sier daglig leder Finn Oredalen på Bredalsholmen.

23. september i fjor ble D/S Hestmanden sjøsatt etter mange års arbeider. Forrige tirsdag leverte fartøyvernsenteret fra seg D/S Kysten fra 1909. ## - Ingen nye, store

— D/S Kysten var en stor suksess. Vi leverte innenfor budsjett både på tid og penger. Men nå har vi ingen nye, store prosjekter, sier Oredalen.Dermed ser Bredalsholmen etter nye prosjekter. Frakteskuta "Fredrikshald 1" fra Halden er i dokk, men det er ikke nok.

— Den gir ikke nok jobb til alle. Per nå har vi ikke prosjekter inne som vil bedre situasjonen vår i år, men vi jobber for å skaffe nye.

— Bredalsholmen har vært gjennom en større omlegging, er dere ikke kostnadseffektive nok?

— De siste prosjektene våre er gjennomført innen budsjett de siste årene, men det er begrenset med fartøyvernprosjekter i omløp, og finansieringen er vanskelig, sier Oredalen.

Bekymret fagforening

Klubbformann Svein Mosby frykter problemene er langvarige.

— Vi opplever situasjonen relativt dramatisk. Så lenge det ikke er baller i lufta som lander, og vi ikke har konkrete prosjekter å gå i gang med, så har vi et problem, sier Mosby.