KRISTIANSAND: Operasjonsleder Stein Watne i Agder-politiet bekrefter at dykkere har sett en død person i vraket «Seattle» Det var her i Korsvikfjorden to danske vrakdykkere ble savnet i 26. september i fjor.

— Jeg kan ikke bekrefte at det en av dem. Men det er observert én død person gjennom et vindu i vraket, og vi har ingen andre savnede, sier Watne.

Han legger til:

— Ifølge dykkerne på stedet, var det ikke tilrådelig for dem å gå inn for å hente personen ut nå, ifølge Watne.

**GRAFIKK: Dette er MS "Seattle"

FAKSIMILE: Danske druknet (29.09.96)

BILDESERIE: Se bilder fra søket i fjor**

Kom ikke opp

I fjor høst ble satt i gang et omfattende søk da de to dykkerne, en mann og en kvinne i 40-årene, ikke kom opp som avtalt. De hadde da dykket i «Seattle»-vraket. Dykkere, ambulanse, luftambulanse og en redningsskøyte ble satt inn. Men danskene ble ikke lokalisert, heller ikke med hjelp av miniubåter i uka som fulgte.

Vraket «Seattle» er et yndet mål for mange dykkere. Det ligger i en skråning og dypeste punkt er 72 meter under havoverflaten. Skipet gikk ned 9. april 1940 da det kom i kryssild mellom krysseren Karlsruhe og Odderøya fort. Skipet ble oppdaget av dykkere i 1988. Siden den gang har dykkere vært flittige gjester rundt det 140 meter lange skipet.

Slik ligger skipet. Illustrasjon: dykkesiden.dk.