KRISTIANSAND: Fredag og lørdag deltok 40 kontrollører fra Statens vegvesen region sør i en omfattende kontroll ved Arendal og Kristiansand.

– Det er mye bra, men også noe som ikke er så bra. Resultatet er at vi har kontrollert cirka 4000 kjøretøy i Agder totalt. Kun 55 av sjåførene brukte ikke bilbelte og det er positivt. At 99 prosent brukte bilbelte, er godkjent, sier leder for trafikkstasjonene på Evje og i Arendal, Linda Kvamme, til fvn.no.

Det er ikke alt som var like godkjent.

– Andre ting er litt mer nedslående. Dokumenter, altså førerkort og vognkort, var det 78 personer som ikke hadde med under kjøring. Vi hadde 63 avskiltninger på grunn av manglende betaling av forsikring, manglende omregistrering, årsavgift og EU-kontroll, sier Kvamme.

LES OGSÅ: Avskiltet buss full av barn

LES OGSÅ: Gjennomfører storkontroll denne helgen

Flere uten lappen

17 anmeldelser ble skrevet ut, i all hovedsak mot personer som ikke hadde gyldig førerkort. Det ble funnet tekniske mangler på 112 kontrollerte biler.

Etaten har brukt kontrollører et stort område når de har gjennomført kontroller på innfartsveiene til Arendal og Kristiansand. I løpet av helga er det gjennomført kontroller på Stoa, Haslestad, Hafstad, Bjorbekk, Libru, Vrengen, Vesterveien i Kristiansand, riksvei 9 Dalane, Søgne, Rige og Vågsbygd.

(Les mer under bildet)

Brukte nytt våpen

Under kontrollene brukte veivesenet sitt nye våpen; anpr (automatic number plate recognition). Systemet leser skilt på biler og sjekker raskt opp mot motorvognregisteret om alt er i orden med bilen.

– Vi har allerede tre slike i region sør og bestiller flere. Vi vil bruke dem mer fremover. I Aust-Agder er det 5300 kjøretøy med begjæringer, mens det i Vest-Agder er cirka 7500 kjøretøy med begjæringer, sier Kvamme.

– Og hva er årsaken til storkontrollene?

– Det handler om trafikksikkerhet. Vi ønsker å fjerne dem som ikke har noe på å gjøre, sier Kvamme.

Fotballkamp utsatt

Blant dem som er blitt rammet av kontrollene er barn fra Voie fritidsklubb og spillerne fra fotballklubben Pors.

I formiddag ble bussen som fritidsklubben skulle bruke fra Voie til Dyreparken stoppet i Auglandsbukta. Bussen ble avskiltet på stedet og barna måtte finne annen buss for å komme fram til parken.

I Arendal ble Pors-spillerne forsinket på vei til kamp mot MK i Mandal. Kontrollører avskiltet bussen og kampen måtte utsettes i 20 minutter.